Egels

screenshot 305

Achter in mijn tuin zag ik vanmiddag twee egels. Met genoegen constateerde ik dat ze goed doorvoed waren. Ze vinden in mijn tuin dus genoeg voedsel. Ik heb de drinkbak van de vogels meteen op de grond gezet zodat ze daar ook gebruik van kunnen maken. En een bakje kattenvoer voor het geval ze iets te vieren hebben. Morgen ga ik het egelhuisje schoonmaken zodat ze er in de herfst weer fris in kunnen trekken. Ze staan niet erg fotogeniek op de foto maar ik vond het beter om ze niet te storen. Ze hebben ook last van het  warme weer. Ik ben blij dat ze er nog steeds zijn. Eigenlijk heb ik er geen omkijken naar.

Update 21:00: het bakje voer viel in de smaak.

screenshot 306

Stichting De Toevlucht raadt mensen ook aan om water beschikbaar te zetten voor vogels en andere dieren. Ook bijvoeren heeft in deze hitte wel zin.
De egels hebben het op het moment moeilijk. De Toevlucht krijgt er meer binnen dan normaal om deze tijd van het jaar. Dus als u egels in uw tuin ziet kunt u ze helpen door voldoende water en wat voedsel neer te zetten op een plek in de schaduw. Kattenvoer is geschikt. Maar let op: geen melk of brood. Overdag slapen ze en 's avonds gaan ze op pad voor voedsel.

© Natuurbescherming ZO 2015