Elektrificatie Gaasperpark

Krijg ik nou toevallig van mijn Italiaanse buurman een exemplaar in handen van de Pravda. En wat zien ik? Een poster ter verheerlijking van het plan van de nieuwe coalitie in de gemeente Amsterdam om het Gaasperpark te elektrificeren.
De vooruitgang wenkt ons toe!
Feestvierders aller landen verzamelt u in het Gaasperpark!
Plug into the Brave New World of Entertainment for the Masses.

Elektrofikatsia copy

DE ADVIESRAAD EN DE ELEKTROFICATIE
ZIJN DE BASIS VAN DE NIEUWE WERELD
VAN HET GAASPERPARK

Grenzeloos: "Een werkelijk duurzame economie is een post kapitalistische economie. Een economie waarin het niet meer draait om de winst voor de kapitaalsbezitters. Een economie waarin het gaat om het voldoen aan werkelijke behoeften en er een einde komt aan de kustmatige behoefte creatie door reclame en propaganda. Een economie die prioriteit legt bij de noodzakelijke levensvoorwaarden van alle mensen: voeding, huisvesting, kleding, zorg, onderwijs en cultuur. Een economie waarin zorgzaam wordt omgegaan met mensen, alle mensen, en met het milieu. Een economie waarin het niet om meer, meer, meer gaat, maar om beter en genoeg. Een economie waarin mensen niet leven om te kunnen werken en hoe langer ze leven hoe langer ze moeten werken, maar werken om te kunnen leven en zich te ontplooien. Een economie waarin de arbeidstijd drastisch is verkort en de taken eerlijk zijn verdeeld. Een economie waarin de mensen gezamenlijk beslissen over wat en hoe er geproduceerd moet worden. Een economie waarin niet de concurrentie maar de samenwerking centraal staat.
Die economie en die maatschappij kan alleen maar bereikt worden door strijd tegen het kapitaal en het kapitalisme, door klassenstrijd. Serieuze ecologische strijd is klassenstrijd.

Bovenstaande tekst is vrij simplistisch gesteld; de proleet van vandaag is geen proletariër, maar misschien wel een professionele uitkeringstrekker met een paar autos voor zijn deur of een frauderende zzper of baas van een multinational. Hufters heb je in alle klassen. Het gaat om het algemeen belang, een zeer verguisde en ouderwetse term. Alle belangen zijn tegenwoordig deelbelangen, beperkt tot de eigen kring, eigen voorstellings- en wensvermogen, die andere belangen willen onderdrukken en vernietigen. Ecologie en milieu zijn een algemeen belang, de enige manier om te overleven. Politieke partijen zien hoofdzakelijk enkel het eigen belang van hun eigen partij waarbij het algemeen belang uit het oog verloren wordt. Daarbij verwarren ze democratie al te vaak met massaliteit, zeker in een spektakelmaatschappij.

© Natuurbescherming ZO 2015