En ondertussen rond de Gaasperplas ...

… gaat GGA beetje bij beetje door met het kappen van bomen zonder de vereiste omgevingsvergunning. Gezonde bomen. De redenering zal wel zijn dat ze de groei van omliggende bomen belemmeren. Bomen weten zelf wel goed genoeg dat ze dan de hoogte in moeten groeien. Zij regelen dat zelf wel. GGA wil toch doorgaan met het kappen van zoveel mogelijk bomen. Om geen ophef te veroorzaken lijkt men nu ongeveer één boom per week te kappen. De eerder getopte bomen staan er nu belabberd bij. Dode takken overal. Verantwoord snoeien is er ook niet meer bij tegenwoordig.
Nu het pad op de landtong die zich rond het eilandje slingert in de buurt van Nellestein is opengerooid en -gekapt, heeft GGA weer meer werk om dit te onderhouden. Het zal niet lang duren voor de afschuwelijk getopte bomen daar het loodje leggen. Het esthetische uitzicht van het park is voor GGA van geen enkel belang, gewend als men is aan de ravages van festivals.

DSC02466
DSC02456
DSC02487

Alles wat in de grond verankerd is, afvalbakken, maar ook bomen, staan nu op een eigen heuveltje. De bodem eromheen is ingeklonken en verdicht. Zo wordt een park geleidelijk om zeep geholpen. Bruggetjes, vlonders of duikers staan hoger dan de paden en de betonnen verbindingen vanaf de paden breken middendoor door het zware festivalverkeer dat er overheen moet.

DSC02444
DSC02480
DSC02483

Eén voordeel heeft de herfst wel; de door Amsterdam Open Air en Reggae Lake kapotgereden paden worden bedekt met een laagje kleurige bladeren.

DSC02479
© Natuurbescherming ZO 2015