Er zit een luchtje aan AOA

Niet alleen het weer en de wind zaten tegen in het weekend van 4 en 5 juni. Weersverwachting niet optimaal dit festivalweekend: tickets massaal aangeboden.
De firma Bacardi zag wel geld in wat promotie. 
De wind kwam goed van pas voor het verdrijven van de gaswolk die uit het festivalterrein opsteeg.

AOA vega copy

AOA heeft vier dagen voor het festival meegedeeld dat het eten vegaans zal zijn. Dat viel niet in goede aarde bij velen. Men zegt dat vegaans eten meer scheten produceert, maar dat die minder stinken. Er is berekend dat sommige mensen meer dan 2 liter gas per dag de atmosfeer in blazen. Ook bier produceert meer gas. Als we een zuinige berekening maken voor Amsterdam Open Air van 10.000 etende bezoekers per dag die elk 1 liter gas produceren, dan komen we op een resultaat van 10.000 liter gas per dag. Reken daar de uitstoot bij van de CO2-kanonnen, en de gekleurde rookpluimen dan kun je festivals in geen geval meer als duurzaam beschouwen. Methaan is een krachtig klimaatgas dat 20-30 maal sterker is dan CO2. Festivals produceren gas. In een huiselijke omgeving is de productie kleiner, maar waar mensen nogal opgehokt en opgefokt zeer dicht bij mekaar vertoeven, is er sprake van een hoge gasuitstoot. Daar komen nog de uitlaatgassen van de dieselvrachtwagens en alle vracht- en bezoekersverkeer bij. In een natuurgebied is dat een luchtvervuiling van jewelste. De volgende clips zijn uit een promo van AOA en gemaakt tijdens AOA 2022.

clips 6003
clips 5999
clips 5996
clips 6000
clips 5997
clips 5995
clips 5998
clips 5994
clips 6001

Er is niet alleen al het bovenstaande natuurlijk. Er werd tijdens dit festival een gigantische hoeveelheid electriciteit verbruikt. En dat in een crisistijd waarin bedrijven en woonwijken geen electriciteit meer krijgen vanwege gebrek aan stroomcapaciteit op de leidingen. Deze festivals zijn zeer schadelijk voor het milieu. Maar ja, zolang de burgemeester in haar eentje kan beslissen over haar bloot-en-spelen-beleid in onze natuurgebieden zijn orde, veiligheid en handhaving ver te zoeken. Klimaatbeheersing, ho maar! Zolang onze overheid niet eens in staat is om de natuur te beschermen in natuurgebieden heeft de hele energietransitie-rimram geen enkele zin.

Geen wolkje aan de lucht? Op naar het volgende festival!

© Natuurbescherming ZO 2015