Gaasperdam zegt nee tegen windmolens

Dat wil zeggen: niet tegen de twee oude windmolens langs het Gein natuurlijk, maar tegen de industriële windturbines die in de planning staan bij de gemeente Amsterdam.

clips 5577
clips 5578
clips 5579
clips 5580

GaasperdamZegtNee: "Duurzame energie? Ja! Maar geen industriële megamolens in het open cultuurhistorisch Geinlandschap. Daarvoor hebben we 3150 handtekeningen.

Het Geinlandschap ligt in de provincie Utrecht, maar Noord Holland ligt er aan drie kanten dicht tegenaan. Noord Holland loopt vooruit op Utrecht qua intekenen van molens.
De eerste van de digitale informatie avonden van RES Noord Holland Zuid heeft maandag 15 juni plaatsgevonden en wij waren digitaal aanwezig. Het ging over Amstel lll, waar Abcoudermeer toe behoort. Gaasperplas volgt dinsdag a.s.
We hebben een verslag ontvangen en een digitale map gemaakt waarin informatie, verslag, en vooral kaarten, te vinden zijn. Kijk in https://netvouz.com/koks bij overheden en scroll flink door bijvoorbeeld naar kaarten C , D en F en E (klik hier)
cluster C = Gaasperplas en Gaasperzoom
cluster D = Geinlandschap aan Amsterdamkant  (dat is helemaal niet in Noord - Holland, toch tekent Noord - Holland daar ook molens in)
cluster F = Abcoudermeer, Knooppunt Holendrecht en Geinlandschap  
cluster E = Geinlandschap Amsterdam - Oostkant
Op de kaarten staat ingetekend waar RES Noord - Holland Zuid voorlopig geen bezwaar ziet tegen industriële molens met tiphoogte tot 260 meter en afstand tot de huizen minimaal 350 meter.  
Het is een verkenning. 
Slagschaduw, lawaai, lichten 's nachts, gezondheidsrisico's, waardedaling huizen, en 10 keer zo hoog als de oude molens die er nu staan, jarenlang bouwen, wegen maken voor aanvoer materiaal, breedte tot 20 meter ad voet, enorme wieken, en alles weer afbreken na dertig jaar..... het zijn dingen die je moet afwegen tegen grote  klimaatvoordelen. 
Maar voor ons gaat het om: het voorkomen van een definitieve vernietiging van het open cultuurhistorisch Geinlandschap. Voor ons en voor toekomstige generaties. 
Laten wij zorgen dat we kenbaar maken dat er bij een groot deel van ons aan beide zijden van de provincie - en gemeentegrenzen geen draagvlak is voor industriële molens in dit gebied! 
Als u het eens bent, zegt het het voort en deel het via twitter, facebook etc....
U kunt informatie vragen aan coördinator RES Noord - Holland Zuid, Juliane Kürschner. Zij is verantwoordelijk. Haar telefoonnummer is 06 - 51408185 en haar emailadres is j.kurschner@amsterdam.nl. De website is www.energieregioNHZ.nl

Houd achtergrondinformatie bij op https://netvouz.com/koks  en op www.spaarhetgein.nl 
(Zie ook artikel NRC van vorig weekend over gebroken beloftes in Wieringermeer. Wij zijn zeker geen vriend van Rutger Castricum, maar zijn interview in de Hofbar van deze week illustreert het NRC artikel wél heel duidelijk. Aan bewoners werd van alles beloofd, maar internetreuzen lopen met de winsten weg.)

U kunt zeker ook onze gezamenlijke petitie van Spaar het Gein, Verontruste Geinliefhebbers en Gaasperdam voor behoud Geinlandschap tekenen:
duurzame energie? Ja! Maar geen megamolens in het cultuurhistorische Geinlandschap 3150 ondertekenaars

Anja van der Loeff en Arthur Koks
GaasperdamZegtNee@gmail.com
Gaasperdam voor behoud Geinlandschap, samenwerkend met Spaar het Gein en met Verontruste Geinliefhebbers, 3150 petitie - ondertekenaars;020 7703745

https://netvouz.com/koks

zie ook https://www.spaarhetgein.nl/"

© Natuurbescherming ZO 2015