Gaasperpark 20 mei

Het vertidraineren ging vandaag verder. Het zand dat er eerder werd gestrooid is vrij dik van korrel. Het is geen fijn zand en het klit makkelijk aan je schoenen.

shots 2413
shots 2412

Als men de weiden helemaal vol met zand gooit dan wordt het een Waikiki beach. Eigenlijk vinden de organisatoren van Amsterdamned Open Air ons park maar niks, want ze brengen liever hun eigen plastic palmen en klimopplanten mee. Heerlijk chillen tussen de plastic klimop. Wat is natuur in ZO toch mooi! En schommelen is ook hip voor dertigjarigen. Infantilisering is ook een vorm van cultuur, toch, niet dan?

AOA 2015

Intussen is er voor Nellestein al een bewonersbrief uitgedeeld. Voor de zuidoever nog niets.

Update om 15:40 20 mei: de bewonersbrief is net in mijn brievenbus gestopt, Gein 3 heeft hem dus ook ontvangen

Voor het geval u in Driemond, Diemen, Abcoude, Ouder-Amstel, of Weesp ook overlast ervaart, hier kunt u uw klachten kwijt:

Horeca overlast telefoon (HOT): 020 421 4567 (dag en nacht bereikbaar)
Op werkdagen tussen 8.00-18.00 uur kunt u bellen met het gemeentelijk telefoonnummer 14 020. Maar daar moet u rekening houden met zeer simpele mensen, die meestal nog moeite hebben met een computer. Wees geduldig.
Andere klachten: 020-851 06 82
Mocht u na de afhandeling van uw melding tijdens het evenement niet tevreden zijn, en dat is jammer genoeg heel goed mogelijk, dan kunt u hierover een klacht indienen via de website van de gemeente Amsterdam:
www.amsterdam.nl/klachten (daar kunt u ook een klacht over het klachtennummer kwijt, hrmpfffff).

Mocht u meer informatie willen of heeft u een specifieke vraag, dan kunt u een email sturen naar buurt@amsterdamopenair.nl

NRC: "Ambtenaren op safari in Bijlmer

Dit jaar ontwikkelde Roosen een aparte WijkSafari voor ambtenaren uit de Bijlmer. „Omdat je uit ontmoetingen met burgers kunst kunt maken, maar ook beleid.” Zeven van haar spelers kregen een ambtenaar onder hun hoede die ze vijf dagen meenamen hun wijk in. De vergoeding gebruikt Zina als aanvulling op de subsidie van Zuid-Oost voor de WijkSafari. 

Rapper Gikkels (Gideon Everduim), een bepalend gezicht in de Bijlmer, ging op stap met adviseur vergunningen Eric-Jan Gossink. Gideon: „Eric-Jan was zelf nog nooit de wijk ingelopen. En hij gaat nota bene over de vergunningen! Wat hij maakt aan beleid, is realiteit voor een ander.”

Gikkels mocht zelf kiezen waar hij Gossink mee naartoe nam. „We zijn naar Heezeveld geweest, een broedplaats die mij als rapper ook heeft voortgebracht. Ik wil die kunstenaars graag steunen.”

Dhr. Gossink woont niet in Zuidoost, anders dacht hij mogelijk wel anders over de aantasting van het Gaasperpark. De hele afdeling vergunningen zou zich eens goed moeten realiseren wat hun vergunningen aan kunnen richten. En om het nu meteen een safari te noemen vind ik ook een beetje overdreven. Maar ja, sommige mensen leven nu eenmaal in de veronderstelling dat Zuidoost klein Nickerie is. Lekker de brousse van de Bijlmer in; en in het Gaasperpark de oerwoudkreten van de djs van Amsterdam Open Air.

© Natuurbescherming ZO 2015