Gein 3 buurt

De Gein3dorper is een buurtkrant die al heel wat jaren bestaat. Nog een jaartje en dan zal het blad overgaan in een digitale versie of verder gevoerd worden als internetsite, als Gein3dorp dat ook al enige tijd bestaat. Veel mensen hebben zich jarenlang ingezet voor deze buurtkrant. Maar met een beperkt aantal krantjes per jaar kun je niet actueel inspringen op kwesties die in de buurt spelen. Een internetsite werkt veel sneller. In elk geval dank aan alle medewerkers voor de jarenlange informatieverstrekking. 

Op zaterdag 2 september wordt trouwens ook een buurtfeest georganiseerd voor het vieren van het meer dan 30 jaar bestaan van de Gein3dorper. Het vorige jubileum van 2011 is hier nog vastgelegd.

Over feestjes gesproken, GaasperPleasure (en Guilty Pleasure) heeft voor dit jaar weer een evenementenvergunning en een omgevingsvergunning gekregen van het stadsdeelbestuur. De Gein3dorper meldt in de uitgave zomer 2017 dat GaasperPleasure op zoek zou zijn naar een andere locatie (bij Langerlust). Als dat op het terrein van Langerlust plaatsvindt dan zou dat een mooie oplossing zijn voor het ecologische knelpunt dat zich langs de Gaaspersingel bevindt. Het is de bedoeling van de nationale en plaatselijke overheid om de ecologische knelpunten op te lossen. Als daar een festival als GaasperPleasure plaatsvindt dan wordt het probleem niet opgelost. Het zou daarom prima zijn als er een nieuwe formule gevonden wordt, die reeds als een pilot is uitgevoerd op 15 mei 2016 op het erf van Langerlust onder de naam Farm-a-licious.  Daar heb ik eerder al positief over geschreven.

Nu we het toch over de buurt hebben nog wat meer nieuws over de laatste fase van het grootonderhoud. Er is na het definitieve renoveringsplan toch nog een wijziging aangebracht in het aantal bomen dat teruggeplant zou worden in de C. Aarnoutsstraat. Maar als je daarvoor al een rechtszaak heb gevoerd en er wordt dan toch nog weer gerommeld, dan gaan bewoners (en de stichting) terecht protesteren. Na overleg met de ambtenaren is ruimte gezocht voor alle geplande herplantbomen. De oplegger en de kledingcontainer die bij de basisschool in de weg stonden zijn weggehaald en met de nieuwe bomen erbij ziet de straat er weer knap uit. Er wordt nog steeds foutgeparkeerd bij het brengen en halen van kinderen door de ouders, en dat blijft een probleem. Oorzaak van het probleem is dat sommige gezinnen soms vier auto’s voor de deur hebben geparkeerd (auto’s die overigens nergens voor nodig zijn, want deze bewoners hebben geen werk en zijn ook niet op zoek naar werk).

Daarover meldde de Gein3dorper: “Wat betreft het aantal parkeerplekken in Gein 3 is nu duidelijkheid. Er is een nieuw beleid: één parkeerplek per woning. Dit stedelijk parkeerbeleid geldt voor alle wijken in Zuidoost.
Er wordt gecontroleerd op fout parkeren: op het trottoir parkeren levert een bon op van € 90,-.
Er zijn weliswaar auto’s bijgekomen, maar wij krijgen niet meer parkeerplekken.
Betaald parkeren zal ook in Zuidoost worden ingevoerd.”

Tja, dat komt ervan als sommigen de straat vullen met vier eigen auto’s.

In mijn tuin was deze lente het vogelhuisje overgenomen door koolmezen. Vorige jaren waren het altijd pimpelmezen. De koolmezen hebben de opening groter gemaakt en na enige tijd zag ik het heen en weer vliegen met voer voor de kroost. Nu blijkt dat koolmezen, pimpelmezen en andere vogels ook eikenprocessierupsen met brandharen eten. In Zuidoost moeten elk jaar de eiken speciaal behandeld worden tegen de eikenprocessierupsen. Dus als het stadsdeelbestuur en GGA ophouden met het verjagen van vogels uit het Gaasperpark en stoppen met het verlenen van vergunningen voor grote festivals als Amsterdam Open Air, dan kunnen meer mezen daar een ongestoorde habitat vinden en voor een deel althans de eikenprocessierupsen op een natuurlijke manier aanpakken.

En tot slot nog wat satire:
DeSpeld: "Dronken festivalbezoekers die door de muziek heen lullen vinden het optreden briljant
Het optreden is briljant, vinden alle dronken festivalbezoekers die al drie kwartier door de muziek heen lullen.
“Gast ik vind het zo mooi dat we erbij zijn”, roept een festivalbezoeker tegen zijn vriend terwijl de kenmerkende tonen van de bekendste hit klinken. Hij slaat een arm om hem heen, ze genieten van het optreden. “Echt mooi. Dat wij dit samen meemaken. Jij bent echt zo’n goede vriend man. Heb jij nog muntjes? Haal ik wel ff bier.”

© Natuurbescherming ZO 2015