GGA heeft snode plannen

BVNellestein: "Verzet tegen tegen grootschalige evenementen loont.

De Gemeente Ouder-Amstel zal wegens gebrek aan draagkracht onder de bevolking afzien van  plannen van verhuizing van het Cirque du Soleil naar de Ouderkerkerplas. (bericht in parool 29 nov 2016). Uit een peiling bleek dat een meerderheid van de bewoners tegen grootschalige evenementen in het recreatiegebied is. Verzet via inspraak en procedures over vergunningen voor evenementen heeft effect gehad.
Geen asfaltering van Ouderkerkerplas gebied! Gefeliciteerd!

In het Bestemmingsplan Restgebieden is de bestemming evenementen categorie 2 (> dan 2000 bezoekers) voor de camping uit het plan gehaald n.a.v. de ingediende zienswijze van de bewonersvereniging Nellestein. (Voorlopig op juridische gronden. Geen koppeling mogelijk met dancefestival in het park, dat in het nog vast te stellen bestemmingsplan Gaasperdam valt.) Voorlopig uitstel! Hoera!

Oproep: Donderdag 1 december om 15.00 uur vergadert het Bestuur van Groengebied Amstelland op Buitenplaats Wester- Amstel, Amsteldijk-Noord 55, 1183 TE Amstelveen. (Prachtig gebouw en park!)
Op de agenda: Open Air Highway / 'Hoofdroute' noordoever Gaasperplas en 'beheerversobering’. Maak van die vergadering ook een evenement door als toehoorder aanwezig te zijn en dit bestuur te laten zien dat er geen draagkracht is voor deze plannen die tot meer grote evenementen in het park gaan leiden.

U kunt u aanmelden als toehoorder of inspreker (1 dag van tevoren hier aanmelden of tel. 023-5202820)

Op de agenda o.a. het ontwerp van de Open Air Highway.
link:
Open Air Highway"

© Natuurbescherming ZO 2015