Guilty Pleasure

Op 1 juni had ik een verzoek ingediend om toezending van alle stukken inzake festival Guilty Pleasure. Vandaag heb ik die pas ontvangen. Ook vandaag ontving ik de bewonersbrief. Ook te laat dus. Het festival heeft plaats op 9 en 10 juli.
Zie de bekendmaking en mogelijkheid om bezwaar te maken.

Ik zie bij de stukken een hele reeks oude quickscans over broedvogels o.a. van Jansen & Jansen uit 2017 en alle volgende jaren. Voor 2022 is er een quickscan van Elsken Ecologie uit Edam. Zoals in de Edammer kaas zitten er grote gaten in hun rapport. Er moet nog veldonderzoek gedaan worden.
Het grote probleem is hetzelfde als voor alle andere festivals in Zuidoost, het feestcollege heeft voor zichzelf al vastgelegd dat het gebied rond de Gaasperplas geen NNN-gebied meer is maar behoort tot de Hoofdgroenstructuur van Amsterdam. Maar het blijft strijdig met de regels voor de ruimtelijke ordening.

Stadsecoloog Geert Timmermans leent zich als vanouds voor het besmette werk om de quickscan te keuren. Maar goed, als hij een ander advies zou geven dan een positief advies dat het festival door kan gaan, dan zou hij gewoon ontslagen worden. Maar dat hij meegaat met de leugen over de HGS en het NNN niet noemt, vind ik wel schandalig voor een stadsecoloog.
Timmermans maakt het wel erg bont, en dat neem ik hem persoonlijk kwalijk, want in de verleende vergunning staat wel duidelijk vermeld dat het gaat om een NNN-gebied. Timmermans negeert dat volkomen. In deze tijd van vernietiging van natuur kun je dit niet meer maken. In Amsterdam kennelijk wel. Zelf komt hij niet even kijken of alles wel klopt.

En natuurlijk zijn er weer meer bezoekers op dit festival, per dag 6000! Grenzen worden elk jaar overschreden.

Dus, ik zou zeggen precies vanwege deze belangrijke bijkomstigheid dat het NNN ook hier ontkend wordt en het festival weer groter wordt en meer overlast veroorzaakt, stuur een bezwaar in. Dat kan tot 8 juli. Liefst eerder want sommige ambtenaren kunnen niet goed rekenen en dan krijg je gedoe om aan te tonen dat je bezwaar tijdig verstuurd is.

Uit zichzelf zal geen festivalondernemer de nieuwe coronagolf serieus nemen. Zolang er geen verbod wordt uitgevaardigd ‘gaat men los’. Eigen verantwoordelijkheid? Fuck a duck, zeg! Het mag, dus doen we het. Een lekker snuff festvalletje. Schuldiger kun je je niet voelen. Lekker tooooch!
En feitelijk is toch enkel de burgemeester verantwoordelijk voor orde, vuiligheid eh, veiligheid en handhaving.
De armoede neemt vanwege de klimaat- en energiecrisis sterk toe. Intussen wordt op gigantische schaal energie verspild tijdens festivals, terwijl van veel gezinnen na al verwacht wordt dat ze minder energie gaan gebruiken. De festivals zijn de waan van de dag. De windmolens zijn kennelijk nodig voor het opwekken van energie voor steeds meer evenementen.
Minister Jetten deed vandaag een oproep aan de bevolking om energie te sparen. Wie houdt wie voor de gek! Begin met alle festivals uit de natuurgebieden te weren, want de natuur zal het met de komst van de kolencentrales nog meer te verduren krijgen. Dit loopt zienderogen uit de hand.

De natuur weer een beetje meer de vernieling in. Weer een heerlijke ervaring, hét inwijdingsritueel voor de millennial. Nu kunnen ze weer elke week naar een festival, wat hebben ze dat gemist! Leven is raven.

Triest.

© Natuurbescherming ZO 2015