Info Participatietraject Gaasperpark

Bericht van Winnie Meyer Ricard:

"Wie gaan er beslissen over de toekomst van Gaasperplas en -park? Wie belangstelling heeft voor de ontwikkelingen rond de Gaasperplas, het lopende project en de planning van de beslis- en inspraakfase: er staat nu een door mij geschreven openbaar artikel online.

Daarin: een beknopt overzicht van de geschiedenis van de Gaasperplas, van de aanleiding tot het ‘verbeterplan’ zoals de overheid het noemt, de uitvoering in het project Gaasperplas sinds afgelopen jaar en, heel actueel: de planning van het beslis- en inspraakproject in de 2e helft van 2019.
 Ter toelichting: dit artikel was in een wat kortere vorm bedoeld voor komend nummer van het buurtblad De Geindriedorper. Na een conflict in de redactie, wilde een der redacteuren mijn artikel in een eigen bewerking publiceren, zonder mij dit nog te laten lezen. Dit is als auteur onacceptabel. Uiteindelijk trok ik het artikel terug. Waarop deze persoon mij uit de redactie verwijderde. Heel merkwaardig dat vrijwilligers, zonder een werkgevers- of hiërarchische relatie dit zomaar naar elkaar kunnen doen. Zie het a.s. zomernummer, waarin mijn naam niet meer bij de reactie wordt genoemd. Er is een vervangend artikel gemaakt, bijeen gegrabbeld uit de aanwezige info op de website van het Gaasperplasproject. Omdat ik de recente informatie niet wil onthouden aan allen die zich betrokken voelen bij Gaasperplas en -park, heb ik het artikel nu, iets bijgesteld, voor een ieder toegankelijk online gezet. Zo mogelijk vertel ik later in het jaar meer verhalen over mens en natuur in en om de Gaasperplas en probeer ik mijn mening te geven over de definitieve voorstellen."

https://issuu.com/aweginfo6/docs/maak_de_gaasperplas_af_art_mei_2019

Terzijnertijd zal ik zelf ook – als deelnemer aan de klankbordgroep – mijn commentaar hierop geven. Sommige bewoners en bestuursleden van ‘bewonersverenigingen' willen kennelijk informatie hierover zoveel mogelijk onderdrukken. Zij moeten begrijpen dat een vereniging van bewoners geen gefundeerde informatie van anderen zomaar kan tegenhouden, anders is zij niet meer en niet minder dan een clubje van en voor zelfbenoemde kleinzielige potentaatjes die de naam ‘bewonersvereniging’ niet verdient. Meer hierover later.

© Natuurbescherming ZO 2015