Kappen van 45 bomen voor Vattenfall

Er komt net een bekendmaking binnen over een aanvraag voor het kappen van 45 bomen langs het Gaasperdammerpad dat doorheen Nellestein loopt. Er kan nu nog geen zienswijze ingediend worden, dat kan pas als er een besluit over deze aanvraag is genomen.

Dat vind ik wel een vreemde gang van zaken. Als er een besluit is dan helpen zienswijzen meestal niet meer, dan is de enige mogelijkheid het indienen van bezwaren, wat kan uitlopen op een rechtszaak. Zo wordt de inspraak van omwonenden omzeild. Het zou toch handiger zijn om de omwonenden te informeren over dit plan, zodat zij weten waar het om gaat. Misschien worden daarmee al bezwaren vermeden. Het kan hier gaan om aanleg of vervanging van electriciteitsleidingen, mogelijk voor laadstations van Vattenfall voor electrische voertuigen. We weten het niet.
In elk geval is er een herplantplicht voor gekapte bomen.

Ook in De Hoge Dijk worden bomen gekapt en herplant in het kader van onderhoud. Ik neem aan dat de vereniging De Ruige Hof hiervan op de hoogte is en begeleiding verzorgt.

clips 5660

Update van Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied (ook met dank aan Margreet en anderen): "De aanvraag is ingediend ten behoeve van de bouw van een warmteoverdrachtstation.
Het betreffen verschillende soorten bomen (esdoorn, els, berk, populier, eik, wilg en iep). 
Wanneer de werkzaamheden zijn ingepland is bij ons niet bekend.
Er mag ten alle tijden pas gekapt worden nadat de bezwaartermijn van een verleende vergunning is verstreken.
Zoals u op onze website heeft kunnen lezen is de bekendmaking niet meer dan een mededeling. U kunt de aanvraag en bijbehorende stukken nog niet inzien. Ook kunt u nog geen zienswijze of bezwaar indienen. Dit kan pas als wij een besluit nemen op de aanvraag. Dit besluit maken wij dan ook bekend.
Dan zullen wij ook de bij het besluit behorende stukken publiceren.

© Natuurbescherming ZO 2015