Kwaku revisited

Het festival Kwaku in het Nelson Mandelapark is een jarenlange traditie in Amsterdam Zuidoost. Ook het gerommel en gedoe eromheen is traditie. Dit jaar eindigde het festival met een slaande ruzie. Het is keurig uit de media gehouden, maar de social media hebben het wel gemeld. Toch grappig dat mevrouw Forster, organisator, het prima vond dat mensen met een Ajax-shirt niet het terrein op mochten. 'Dat is policy van de politie, dat er geen mensen met clubsignalen op hun shirt in mogen. Het is bedoeld om motorclubs en hooligans tegen te houden.’ zei ze. Dus een Ajax-shirt geeft aan dat de drager een hooligan of lid van een motorclub is? Veel heeft het kennelijk ook niet geholpen.

Een ander probleem is dat het terrein er na elk festival zo desolaat uitziet en maanden herstel nodig heeft. De bodem raakt steeds verder verdicht en het park blijft drassig.

Update 13 september 2017 - de overheid maakt bekend:
"Groot onderhoud grasveld Nelson Mandelapark
8 september 2017 
In het kort

Het grasveld in het Nelson Mandelapark waar het Kwakufestival elk jaar is, gaat dicht voor groot onderhoud van 12 september 2017 tot april 2018.

Het grasveld waar het Kwakufestival gehouden wordt, is toe aan groot onderhoud. Vanaf dinsdag 12 september 2017 is dit gedeelte van het Nelson Mandelapark afgezet. Het veld gaat in april 2018 weer open.

Wat gaan we doen?
Het veld krijgt een extra drainagesysteem voor het afvoeren van water. Ook brengen we een gefundeerde ondergrond aan. Zodra de grondwerkzaamheden klaar zijn, zaaien we nieuw gras in.
Het gras heeft tijd nodig om te groeien en moet daarom tot april 2018 met rust gelaten worden. In deze periode kunt u dit veld niet gebruiken en blijven de hekken om het veld staan. U kunt natuurlijk nog wel in de rest van het park komen.

Vragen?
Heeft u nog vragen over de werkzaamheden? Neem dan contact op met de beheercoördinator van Bijlmer Centrum, Janesta Paal. Dit kan via het e-mailadres j.paal@amsterdam.nl of via telefoonnummer 14020.

Eigenlijk zou dit ook moeten gebeuren na elk Amsterdam Open Air festival. Maar dat is te duur voor GGA dat de organisatoren niet te zwaar wil belasten. Air Events BV heeft het al zo moeilijk om een centje te verdienen en zeg nou zelf wat zijn een paar miljoen winst tegenwoordig nog als de hoofdmoot naar de multinational LiveStyle toe moet?

Ik vraag me af uit welke pot dit grootonderhoud van het Nelson Mandelapark betaald wordt. Mevr. Forster heeft daar vast geen zin in.

© Natuurbescherming ZO 2015