Milieuzone Gaasperpark

DSC00754

Een deel van het Gaasperpark is tot milieuzone gebombardeerd. Vreemd is dat het park nu in tweeën gespleten is en dat in één helft wel gescooterd mag worden. Wie het park met scooter binnenrijdt moet halverwege dus stoppen en omkeren. Morgen brengen! Een kabouter zal waarschijnlijk staan handhaven daar. Er zouden cameras komen om te handhaven. Ik heb er nog geen gezien.

Heeft een of andere ambtenaar een geintje uitgehaald? Ik dacht dat heel Zuidoost, en het hele Gaasperpark milieuzone was. Maar inderdaad er is een klein stukje buiten de milieuzone gehouden. En de Gaasperzoom ook. Waarom? Om bezitters van oude scooters de mogelijkheid te geven om daar naar hartelust de lucht te komen verpesten? Dat zullen de Gasconne koeien ook niet leuk vinden. Wie zou daar over beslist hebben?
In principe geldt de milieuzone voor de hele bebouwde kom, maar het zou toch raar zijn als in een natuurgebied wel gescooterd zou mogen worden met vuile scooters.

(De wetswijziging is nog niet goedgekeurd door de Tweede Kamer en de Raad van State, ook zijn veel partijen het niet eens over het ontwerpbesluit.)

milieuzone
clips 4354

De scooter milieuzone

clips 4351
clips 4352
© Natuurbescherming ZO 2015