Moderne mythes

DeGroeneAmsterdammerOprollen die rotkoffertjes

Tijdens de crisis zette Amsterdam de deur voor het toerisme wijd open. En toen liep het uit de hand. Het idee dat drukte en overlast weliswaar vervelend zijn maar dat de stad als geheel van de bezoekershausse profiteert, is een mythe.”

Een verwante mythe is ‘behoud door ontwikkeling’, het idee dat het beheer van natuurgebieden betaald kan worden uit opbrengsten uit exploitatie. Het resultaat van dit beleid is de vernietiging van onze natuurgebieden. Evenementen kosten de belastingbetaler alleen maar geld, veel geld en intussen verpietert de natuur.

Er zullen duidelijke en strenge grenzen gesteld moeten worden aan geluidsoverlast en schade aan parken en natuurgebieden. Zwolle doet het goed op dit gebied. Dus het kan anders.

clips 3663

Wijthmen: "Wijthmenerplas: van een bak herrie naar een oase van rust

Het grootschalige dancefestival Wildness dat eerder aan de Wijthmenerplas werd gehouden gaat ook dit jaar niet door. Reden voor de afgelasting van het evenement zijn opnieuw de strenge geluidsnormen van de gemeente Zwolle.

Het dancefestival, waar elk jaar zo’n 12.500 mensen op afkwamen, werd vorig jaar op het laatste moment afgelast vanwege onenigheid over geluidsnormen. Omwonenden van de Wijthmenerplas klagen al jaren over geluidsoverlast van dancefestivals."

Wanneer kunnen wij melden:
Gaasperpark: van een bak herrie naar een oase van rust!

Reggae Lake is in elk geval geannuleerd dit jaar. "Na diverse pogingen om een volwaardig programma voor elkaar te krijgen, waarbij kosten noch moeite zijn gespaard, bleken er uiteindelijk, o.a. vanwege last minute afzeggingen, geen hoofdacts beschikbaar voor dit festival in Amsterdam."

© Natuurbescherming ZO 2015