N1-terrein niet voor festivals

Amsterdam: "N1-terrein in Westpoort wordt toch geen evenemententerrein

Het N1-terrein in het Westelijk Havengebied wordt toch niet verder ontwikkeld tot evenemententerrein. Wel mogen er dit jaar zes, in plaats van de standaard drie, evenementen met muziek plaatsvinden. Daarna krijgt het terrein mogelijk een andere bestemming.

In 2016 kwam het terrein aan de Wethouder Van Essenweg in beeld als tijdelijke locatie voor (middel)grote evenementen in de stad. Door de afgelegen ligging veroorzaken festivals daar minder overlast voor omwonenden. En de stadsparken en andere drukke evenementenlocaties in de stad konden zo worden ontlast.

Andere bestemming
Het college van B en W heeft nu besloten om toch niet extra te investeren om het terrein voor de komende jaren te kunnen inzetten als een volwaardige evenementenlocatie. Dat is het gevolg van de snelle groei van de stad. Er wordt zo veel - en zo veel sneller dan eerder was verwacht - gebouwd in de stad, dat het terrein toch op korte termijn nodig is. Bijvoorbeeld als locatie waar Amsterdamse bedrijven die plaats moeten maken voor woningbouw naartoe kunnen verhuizen. Investeringen in het terrein om evenementen beter te kunnen faciliteren zijn daarom niet rendabel.”

Aan de besprekingen met de gemeente en bewonersorganisaties over de (on)mogelijkheden op dit terrein heb ik namens de Stichting nog deelgenomen in de werkgroep Natuur en Milieu voor Geen N1.

© Natuurbescherming ZO 2015