Nieuwe rage: pokemon-spotters spotten

De jonge generatie is nog niet echt volwassen. Nu zie je jonge twintigers overal in de stad, in de parken, letterlijk overal, met hun neus op hun mobieltje gedrukt, zich onbewust van wat er om hen heen is of gebeurt, want de werkelijkheid die speelt zich (letterlijk) af op hun mobieltje. Als dat zo doorgaat dan worden ze nooit volwassen, en dat is misschien wel de bedoeling. Elke debiel zijn pokemonmobieltje. De infantilisering van de twintigers neemt zienderogen toe. Ik heb er al een aantal gespot in het Gaasperpark. Goed, ze gaan nu op stap om zogezegd te zoeken naar de pokemons. Maar die vinden ze vast ook wel op hun wc of op hun zolder. Nieuwe rage: maak zoveel mogelijk foto’s van pokemon-spotters. Stuur ze op aan deze website, en misschien hebben we dan genoeg materiaal voor een mooie pokemonspotter presentatie. Ze zijn meestal met zn tweeën en lopen met het mobieltje in de hand door stad en land. Ze zijn in elk geval met horten en stoten in beweging. 

shots 2715
shots 2708
shots 2709

De eerste ongelukken veroorzaakt door pokemonzoekers zijn al gesignaleerd, hier en hier

En dit is iets heel anders: mensen die lekker in het park wandelen, de hond uitlaten en even het water in laten springen, en tegelijk zwerfvuil verzamelen dat de pokemon- en andere idioten overal achterlaten.

shots 2710

Metro: Grappenmaker fopt Pokémon GO-fans in Vondelpark

En nee, het zijn niet alleen kinderen, pubers die zich vergrijpen aan PokemonGo, maar jonge ‘volwassenen’, zeg maar oudere puberende jongeren als de 20-jarige Sufjan. Freedom just another word for nothing left to lose. Maar … het schijnt goed te zijn voor de 'sociale cohesie' …. hahahaHAHAHAHAHAHA! Kent u die uitdrukking? Die komt van festivalorganisatoren, waarmee ze bedoelen veel volk en katsjing, kassa! Verstand op nul en blik op oneindig. Vanzelfsprekend is er al een ‘PokemonGo festival’ gepland. Het gaat om het op de kaart zetten van … ja wat eigenlijk, bedenk maar wat, en het samenbrengen van de losers, want in je eentje sta je natuurlijk onontkoombaar voor aap.

De sociale cohesie is een ander woord voor de kleefkracht van de samenleving, m.a.w. hoe hou je het volk koest en bezig met onbenulligheden zodat ze in godsnaam geen belangrijke dingen gaan doen als de maatschappij sociaal en rechtvaardig inrichten. De kleefkracht is uitvoerig behandeld in het sprookje Zwaan kleef aan, ook bekend als De gouden gans; het verhaal van hoe Domoor aan zijn gerief komt.

De infantilisering van de maatschappij neemt zienderogen toe. Zoals Marx al zei, iOS en Android zijn opium voor de jeugd, u gebracht door Big Brother's Ministry of Universal Love. Or else, just fuck a duckie, folks.

pokemon go

DWOTD: “The photo shows a note put up by an angry home owner who has too many Pokémon trainers trespassing in his garden. It turns out to be a very suitable note to expand your Dutch idiom and to learn something about Dutch modern culture.”

© Natuurbescherming ZO 2015