NNN als afwerkplek horeca

Er zijn in de raadsvergadering van 5 november 2020 vijf moties ingediend over het Toekomstplan Gaasperplas. Zie ook hier. Er is volgens een bericht van de gemeente maar één daarvan goedgekeurd en dat is de motie van ‘GroenLinks’, mevr. van Pijpen, inhoudende:
"Binnen de kaders van het Natuur Netwerk Nederland  en andere relevante regelgeving, ruimte te bieden aan lokale ondernemers voor kleinschalige, seizoensgebonden, duurzame en mobiele horecavoorzieningen rondom de Gaasperplas en dat mee te geven aan het stadsdeelbestuur bij de verdere uitvoering van het Toekomstplan Gaasperplas.”

Dat "De bewoners die zijn geraadpleegd in het uitgebreide participatietraject in grote meerderheid hebben aangegeven graag meer horeca-voorzieningen te zien aan de Gaasperplas” is eenvoudigweg te verklaren uit het feit dat de bewoners waar het hier om gaat kleine ondernemers waren die al van begin af aan in het traject waren aangetrokken als stakeholders (die in feite niet thuishoren in een natuurgebied). De meningen van anderen werden en worden nog steeds genegeerd. De overgrote meerderheid van de bewoners heeft aangegeven dat er al voldoende horeca in de onmiddellijke omgeving van het park aanwezig is en dat er veel overlast en schade is door barbecues en festivals. Er is nog steeds geen nota van beantwoording en mevr. van Pijpen als onderdeel van het groenlinkse ouwe-meiden-krentenbrood netwerk negeert bewust de enquête en de zienswijzen van bewoners. Groen en democratisch gaat het er niet toe in het college en de huidige gemeenteraad, wel rabiaat neoliberaal. Het kan verkeren in de politiek. Waarvan akte.

De wethouders Ivens en van Doorninck hebben zonder consultatie van de gemeenteraad een brief gestuurd aan de Provincie Noord-Holland om de nieuwe status van het hele NNN-gebied als landelijk gebied te herzien. Trumpisme aan de Amstel. Daarbij komt nog dat het NNN in Amsterdam nog steeds niet gerespecteerd wordt zoals in de Structuurvisie en de Ecologische visie is vastgelegd.
Wat de ‘groene en democratische’ coalitie nu flikt is afbraak van het NNN, van natuur en biodiversiteit, en dat durven ze ook nog ‘duurzaam’ te noemen. Deze coalitie stuurt aan op verdere verstedelijking van het kleine beetje natuur dat er nog in Amsterdam is. Wie had ooit gedacht dat GroenLinks en de SP hun politieke principes zo zouden verloochenen en inruilen voor een beleid van verdere commercialisering. Wat kralen gooien voor de inheemse bevolking die kennelijk toch niet geacht wordt iets beters te willen. Gevolg: meer obesitas, meer vervuiling en vernielingen.

BarbecueGGA.071
clips 5267 med

© Natuurbescherming ZO 2015