Nog even

Voor Gein en Nellestein is voor zover mij bekend de geluidsoverlast van Amsterdam Open Air beperkt gebleven. Dat kwam grotendeels door de windrichting. Maar het geluid ging wel richting Provincialeweg en Driemond. Toch heb ik aan de zuidoever van de Gaasperplas vlakbij het water 73,8 dB(A) gemeten; gemiddeld 72,2 dB en max. 76,8 dB(A).
Zoals elk jaar heeft Amsterdam Open Air geboft met het weer. Maar er komt regen en dat kan voor modderpoelen zorgen tijdens de afbouw. Het is en blijft elk jaar toch een ravage, maar dat willen de bezoekers niet weten.

Ondanks de grote parkeerweide is weer overal foutgeparkeerd. De arrogantie van de beautiful people kent geen grenzen. Ook de Provincialeweg stond nog volgeparkeerd in de berm, zelfs campers stonden er. Lekker goedkoop. Veel verbetering heeft de parkeerweide niet gebracht.

clips 3750
clips 3739
clips 3740
clips 3742
clips 3743
clips 3748
clips 3749

Langs de fiets- en looproute in het park is de nieuwe beplanting van de rotstuin platgetrapt. En overal liggen gaspatronen, dat schijnt de laatste hype in de drugsscene te zijn.

clips 3747
clips 3741

Tegen het eind van het festijn proberen groepjes jongeren toch nog het festival in te komen. Dat lukt ze nooit, want Amsterdam Open Air is goed beveiligd en afgesloten. Jammer genoeg vernielen ze daarbij ook vaak de tuinen van bewoners langs de Provincialeweg. Zo kreeg ik dit bericht vandaag: “Dit jaar niet alleen die afschuwelijke geluidsoverlast maar nu ook nog jongeren die onze tuin binnendringen om zich zo toegang tot het festivalterrein te verschaffen. Hek vernield. Het is toch echt te gek voor woorden! Dat dit maar allemaal mag! Voor ons wordt het onleefbaar……”
De overlast voor bewoners van de Provincialeweg neemt toe. Boerderij Langerlust is zo goed als toegevoegd aan het festivalterrein en de parkeerweide heeft zijn functie voor weidevogels nu helemaal verloren.

clips 3744
clips 3745
clips 3746

Zo zien veel omwonenden dit cultuurloze kabaal:

clips 3738
© Natuurbescherming ZO 2015