Omgevingsvergunning AOA verleend

shots 2479

Het was te verwachten dat het stadsdeelbestuur zo lang mogelijk zou wachten met het ondertekenen van de omgevingsvergunning voor Amsterdam Open Air 2016. Duidelijk met de bedoeling om het aanvragen te saboteren van een voorlopige voorziening om de opbouw en het festival op te schorten tot de omwonenden zes weken de tijd hebben gehad om inzage te plegen en bezwaren in te dienen. Zoals gebruikelijk hier, worden bezwaren zeer laat behandeld en komen de besluiten van het stadsdeelbestuur op bezwaren nog later, ook met de bedoeling om juridische procedures te dwarsbomen.

Ik heb een paar dagen geleden een voorlopige voorziening aangevraagd, maar het stadsdeelbestuur kwam zo laat met de bekendmaking en de stukken dat als er volgende week woensdag of donderdag bij de voorzieningenrechter een zitting is hierover, de opbouw al zo goed als klaar is, en dan zal geen enkele rechter nog besluiten om het festival uit te stellen tot er een uitspraak is van de beroepsrechter over deze zaak. Ik heb mijn verzoek om een voorlopige voorziening daarom maar weer ingetrokken. Het bestuur heeft dus heel handig de regels eigenwijs geïnterpreteerd en een voorlopige voorziening heel sluw succesloos gemaakt. Dat getuigt niet van een bestuur dat de belangen van de omwonenden ter harte neemt. Daar kunt u bij komende verkiezingen alvast rekening mee houden.

U heeft nog een aantal dagen om bezwaar te maken tegen de evenementenvergunning, en dat kunt u vanaf nu ook doen tegen de omgevingsvergunning. Want alles draait nu om de omgevingsvergunning. Voor de evenementenvergunningen voor Amsterdam Open Air voor vorige jaren hebben de beroepsrechtbank en de Raad van State al vastgesteld dat het evenement in strijd is met het bestemmingsplan. Let op: uw bezwaren tegen de omgevingsvergunning moeten gestuurd worden aan het algemeen bestuur van stadsdeel Zuidoost.

Als we honderden bezwaren indienen dan ziet ook de beroepsrechter dat het verzet tegen dit evenement steeds verder toeneemt. Als er drie evenementen van dit kaliber gehouden worden in het Gaasperpark dan hebben omwonenden en andere Amsterdammers geen recreatiepark meer, dan is het park gedurende de mooiste tijd van het jaar afgesloten wegens evenementen of niet meer aan te zien door het verschroeide gras.

Een voorbeeld-bezwaar kunt u over een paar dagen op deze website en op die van de BVNellestein verwachten, zodat u die enkel hoeft te kopiëren, wat aan te passen indien gewenst, uw eigen naam, adres en handtekening kunt toevoegen en op kunt sturen.

Amsterdam: "Gaasperpark: recreatiegebied t.h.v. de Loosdrechtdreef, Provincialeweg, Driemondweg, Loenendreef, Liendenhof en Gaasperplas te Amsterdam Zuidoost, 1108 AB: omgevingsvergunning verleend voor de activiteit "handelen in strijd met de regels ruimtelijke ordening (strijd met het bestemmingsplan) ten behoeve van het evenement Amsterdam Open Air 2016, datum verzending besluit 26-05-2016; Dossiernummer 2227681

Het festival wordt in het weekend van 4 en 5 juni 2015 gehouden (Camping 3 t/m 6 juni 2016). Het festival, inclusief het op- en afbouw, neemt 15 dagen in beslag.

De opbouwwerkzaamheden vangen aan op vrijdag 27 mei 2016, vanaf zonsopgang en de afbouwwerkzaamheden duren in principe tot en met donderdag 9 juni 2016.

Voor het inzien van het besluit en de stukken, kunt u een afspraak maken met het loket van stadsdeel Zuidoost. Dit kan op twee manieren:

  • Online: via de link Afspraak maken (onder het kopje Directregelen) op de pagina www.amsterdam.nl/veelgevraagd.
  • Telefonisch: via het gemeentelijk informatienummer 14 020.

De afspraak is op z'n vroegst over twee werkdagen.

Niet mee eens?

Informatie over bezwaar maken.

Dat de opbouwwerkzaamheden kunnen beginnen vanaf zonsopgang is onzin. Men zal zich toch moeten houden aan normale werktijden. Het stadsdeelbestuur stoort zich blijkbaar ook niet meer aan de regels voor werktijden. Het was eergisteren niet mogelijk om de afd. vergunningen te bereiken, mogelijk dat ze er ook exotische werktijden op nahouden. Geintje, zie Gossink op safari (naar beneden scrollen). De ecologische toetsting dateert van 2014 en is in feite waardeloos. En de heer Gossink, adviseur vergunningen, houdt ervan de bewoners van Zuidoost zoveel mogelijk voor de voeten te lopen. Daarmee wordt ook de kans op verstoring van de fauna groter en wordt niet voldaan aan de adviezen van ecologen. De eerste opbouwwerkers hebben zich gisteren al aangemeld voor de ingang van het park om 6.15 uur. Maar ze konden er nog niet in. De projectleider van Amsterdam Open Air kwam pas even voor acht. Die is voorzichtiger dan de adviseur vergunningen. De afd. vergunningen is weer heel erg gul in het oprekken van regels.

Een opvallend detail in het addendum op de gebruikersovereenkomst tussen GGA en Air Events is dat laatstgenoemde “verklaart dat hij het gehuurde gebruikt voor doeleinden waarvoor een volledig of nagenoeg volledig recht op aftrek van omzetbelasting bestaat en wel voor 90% of meer.” Alle lusten voor de multinational die Amsterdam Open Air in bezit heeft en alle lasten voor de gemeenschap, de belastingbetaler die overal belasting op betaalt.

© Natuurbescherming ZO 2015