Omgevingsvergunning Reggae Lake verleend

Vandaag is de bekendmaking, gedateerd 15 augustus, betreffende de verleende omgevingsvergunning voor festival Reggae Lake doorgestuurd aan belangstellenden (die geabonneerd zijn op de bekendmakingen).
De vergunning was verleend op 11 augustus. De termijn die openstaat voor het indienen van bezwaren is dus nooit meer de volledige zes weken.

Ik had in mijn verzoek tot handhaving van 9 augustus inzake dit festival al verzocht om alle stukken, en voor alle zekerheid heb ik vandaag nog een verzoek gestuurd n.a.v. bovenstaande bekendmaking, maar de vraag is in welke mate het bestuur van Zuidoost de termijn van zes weken nog wil inkorten door het zo laat mogelijk opsturen van alle stukken, om ervoor te zorgen dat bezwaren  voor de zoveelste keer pas ruim na het evenement ingediend kunnen worden.

Een evenementenvergunning heb ik nog niet gezien. Die zal wel vlak voor het evenement bekendgemaakt worden. Veel te laat dus.
Dit zijn de trucs uit de festivaldoos van de gemeente Amsterdam, en ze zijn na jaren nog steeds strijdig met de Algemene wet bestuursrecht.
Of de huidige coalitie van Amsterdam nog erg bezorgd is om de verdere democratisering van de overheid is zeer de vraag.

Electriciteit voor festivals is er nog steeds in voldoende mate. Waarom zou je dan als gewone burger nog moeite doen om je electriciteitsgebruik te beperken in deze crisistijd als voor festivals de stroom met bakken aangeleverd wordt? Amusement gaat voor gezondheid en welzijn van de burgers.

© Natuurbescherming ZO 2015