Opbouw AOA begonnen

Vanmorgen om zeven uur begon de opbouw van Amsterdam Open Air met het leggen van de stalen platen langs de aanvoerroute naar de ‘festivalweiden’. Een verkeersregelaar kwam om ongeveer kwart voor negen aanlopen, maar wist niet waar hij moest zijn of wat hij moest doen. Hij was de enige verkeersregelaar, zonder een walkie talkie om te communiceren. De arme man heeft tot ongeveer half tien lopen zoeken. Ik heb hem aangeraden om op de drukste plek te gaan staan en daar aankomende fietsers te signaleren hoe ze moeten rijden. Ik heb zelf ook nog wat nuttig werk kunnen verrichten door fietsers erop te wijzen dat er gevaar was en dat ze beter een andere route konden nemen. Er kwam een moeder aanfietsen met drie kinderen in haar bakfiets. Ik wees haar op een zijroute. Anderen reden onder rijdende grijptrucks door.
Ik heb alvast de doorgaande fietsroute uitgeprobeerd. Bij het zogenaamde knekelveld, bone yard, werden net de hekken met zwart zeil geplaatst om het fietspad af te sluiten. Ook hier grote chaos. Meteen heb ik hen erop gewezen dat het fietspad daar open moet blijven. Waarschijnlijk omdat ik een geel fluorescerend jasje aanhad, overigens een gewoon burgerjasje, maakten ze de route meteen vrij. De hekken werden aan twee kanten verwijderd en ik kon doorfietsen naar de Provincialeweg.
Aan de andere kant in het park stonden verkeerslichten, de weg was geblokkeerd door zo’n grijpvehikel, maar het sein stond op groen. Op de Driemondweg stonden nog meer gevaartes te wachten om het park in te mogen. Het circus van de absurditeit is weer compleet.

In de boom met het spechtennest werden de jongen ’s morgens nog regelmatig door pa en ma gevoerd, maar even laten werden de zware stalen platen met veel kabaal op het pad en de bermen gedropt. Hun lot is onzeker. Maar pas tijdens het festival zullen ze het nog zwaarder te verduren krijgen, dan krijgen ze bassen met meer dan 100 dB te verwerken.
Sommige bewoners van Nellestein hebben al een weekje vakantie geboekt om ‘de collaboratie van vrienden’ en hun kabaal te ontlopen.
Jammer genoeg wordt alles vandaag afgesloten en kan ik niet meer zien wat er met de spechten gebeurt. Er is ook geen mens die dat in de gaten zal houden. Wat kan hen dat ook schelen. 

Untitled 1
Untitled 2
Untitled 3
Untitled 4
specht
Untitled 5
Untitled 6
Untitled 7
Untitled 8
Untitled 9
Untitled 11
AOA verkeer
DSC04573
© Natuurbescherming ZO 2015