Park afgesloten?

Men houdt vast rekening met regen tijdens Amsterdam Open Air. Erg warm wordt het ook niet komend weekend. Een regenjas is aanbevolen.

regentent

Gisteren werd achter het bruggetje langs de Driemondweg een hek met zeildoek geplaatst om de toegang tot de oever van de Gaasperplas te verhinderen. Dat is in strijd met de voorschriften en de plannen. Er werd een verzoek tot handhaving ingediend, en dat heeft toch wel opgeleverd dat het hek verwijderd is. Het gesprek met de ambtenaar van vergunningen ging nogal stroef, hoorde ik, hij kon de vergunning niet vinden, ook de kaarten niet.

park closed

Maar vanmorgen stond er een laag hek, met het bordje ‘Park closed until 9th of June’. Enkel in het Engels. Ook de hele site van Amsterdam Open Air is in het Engels. Nederlandssprekend publiek ongewenst, kennelijk. Of ze hadden geen geld over voor een Nederlandse vertaling.
Ik zag langs de Driemondweg ook een auto van de Douane staan. Laat die al wat het Gaasperpark inrijdt maar eens grondig onderzoeken.

tent

Er stond een illegale tent op de natuurvriendelijke oever bij de duinen. Toen een paar honden van wandelaars rond die tent liepen kwam er geschreeuw uit de tent ‘weg, weg’. Dat geldt voor hem ook, weg daar!

Vreemd is ook dat er heel wat containers en keten gestald zijn op een deel van de oostelijke entree voor het festival. Het kan zijn dat ze die weer verplaatsen als het festival begint, maar het kan er ook op wijzen dat er een andere looprout gepland is, namelijk langs de oever van de Gaasperplas. Op de plattegronden van The Good Guyz (AOA) staat de oude route die nu geblokkeerd lijkt. Op een kaart in de Notitie van Waardenburg staat de looproute langs de oever van de plas. Die oevers zijn ecologisch van grotere waarde dan de andere route, hoewel dat moeilijk in te schatten is. De schade die festivalbezoekers kunnen aanrichten langs de oeverroute zou wel groter kunnen zijn. En bovendien belemmert deze route de gewone recreatie die in dit stukje park toch gewoon door zou moeten gaan.

© Natuurbescherming ZO 2015