Parkeren op grasweiden

Vanmorgen zag ik dat men bij Nellestein mijn klacht (en die van anderen) over de foute omheining bij Nellestein had rechtgezet. De hekken staan nu niet meer tot aan het water. Nellesteiners kunnen nu dus toch gebruik maken van de bankjes langs het water.
Er kwam een mevrouw met een zware koffer naar de ingang van Reggae Lake, maar er was niemand om haar binnen te laten. Ze zei dat ze aangekondigd was. Ze wilde posters verkopen tijdens het festival. Ik heb haar verwezen naar de andere ingang, maar omdat ik haar niet dat hele eind te voet zag lopen, heb ik maar aangeboden om naar de crewingang te fietsen en daar te melden dat ze wachtte op iemand die haar kon ophalen. Ik heb haar nog wel even meegedeeld dat veel mensen deze festivals niet ziet zitten.
Ik verricht toch heel wat handhavingstaken onderhand. Oh ja, ik heb ook nog dat bord dat de doorgaande fietsroute aangeeft in de juiste richting gezet. Wordt het niet eens tijd dat ik subsidie krijg van het stadsdeel?

DSC01560

In de voorschriften voor Reggae Lake staat het volgende: "Het berijden van het gras met zware voertuigen bij het opbouwen en afbouwen dient (zoveel mogelijk) te worden voorkomen. De voertuigen dienen bij voorkeur te zijn voorzien van grasbanden.
Als er toch met zware voertuigen gereden moet worden dan dient dit
zoveel mogelijk tot de bestaande paden te worden beperkt. Eventueel dienen er rijplaten neergelegd te worden waarover gereden kan worden.”
De APV, Algemene plaatselijke verordening, die kracht van wet heeft, stelt het volgende in art. 5.9 Openbare groenvoorzieningen:
1. Het is in voor publiek toegankelijke groenvoorzieningen verboden zich te bevinden buiten de wegen als bedoeld in artikel 1.1.9 onder a, paden of andere voor gebruik aangewezen plaatsen zoals lig- of speelweiden.
2. Als het college in het belang van de instandhouding van een voor publiek toegankelijke groenvoorziening deze of een gedeelte daarvan heeft aangewezen is het verboden zich daarin te bevinden.
3. Het is in voor publiek toegankelijke groenvoorzieningen verboden met een voertuig te rijden of een voertuig te laten stilstaan buiten de wegen en paden.
4. Het is verboden schade toe te brengen aan voor publiek toegankelijke groenvoorzieningen.
5. Het college kan van de verboden in het eerste, tweede en derde lid ontheffing verlenen.

Het is vreemd dat voor een groengebied dat de status heeft van natuurgebied (NNN) zeer grote uitzonderingen gemaakt worden op bovenstaand artikel. Er zijn heel weinig voertuigen van de crew of artiesten die een ontheffing hadden. Mogelijk is daar een collectieve ontheffing voor verleend. Punt 4 verbiedt te allen tijde schade aan groenvoorzieningen. Elk jaar worden door evenementen bomen beschadigd en struiken verpletterd en geen enkele overheidsinstantie maakt daar werk van.
Art. 5.11 van de APV verbiedt wildplassen. Maar er wordt op grote schaal wildgeplast in en om festivalterreinen.

Veel heb je niet aan een dergelijk voorschrift, zeker niet de vrije jongens en meiden van Reggae Lake. Alles kan en mag kennelijk. En dat zien we ook. Er wordt op geen enkele manier gezorgd voor bescherming van de grasweiden. Langs het ‘parkeerveldje’ bij de Provincialeweg lopen ook kwetsbare LD-gasleidingen. En overal wordt foutgeparkeerd.

DSC01574
DSC01576
screenshot 377
screenshot 380
screenshot 378
screenshot 381
© Natuurbescherming ZO 2015