Petitie over evenementen Ouderkerkerplas

VoorkomMegaEventsOuderkerkerplas: "Het hele circus gaat door

Beste dorpsgenoten, Duivendrechters en natuurliefhebbers,

We hebben nog ongeveer TWEE WEKEN om de bouw van een mega-evenemententerrein aan de Ouderkerkerplas te voorkomen. Als het aan burgemeester Mieke Blankers en wethouder Jacqueline de Maa ligt, komen hier ’s winters Cirque du Soleil en zomers meerdaagse dancefestivals met 20.000 bezoekers.

Op donderdag 8 december 2016 om 19.30 uur komt het onderwerp in de gemeenteraad (wees erbij!). De gemeenteraad beslist een week later (op 15 december). Als je nu niet in actie komt, ben je te laat!

Wat kun je doen?

1- teken de petitie op petities.nl (zie ook de link onderaan dit bericht)
https://petities.nl/…/maak-ouderkerkerplas-geen-festivalloc…

2- schrijf een protestmail aan de gemeenteraad: raad@ouder-amstel.nl

3- verspreid dit nieuws per email aan dorpsgenoten

4- kom 8 december naar het gemeentehuis (of naar de Amstelkerk, als we weer met honderden zijn)

What’s up?

Blankers en De Maa drukken hun mega-festivalplannen door. Dat blijkt uit het advies dat zij afgelopen week aan de gemeenteraad stuurden. In hun advies negeren zij de mening van inwoners, want:

• 64% van onze inwoners die deelnamen aan de Burgerpeiling is tegen mega-evenementen aan de plas. 25% is voor, 11% heeft geen mening.

• al 1080 mensen hebben de petitie tegen mega-evenementen aan de Ouderkerkerplas getekend (van 8000 inwoners, waarvan ca. 25% jonger dan 18 jaar is).

 Nog een paar feiten:

Groengebied Amstelland (beheerder Ouderkerkerplas) kreeg van Dance festival Buiten Westen slechts 10.000 euro (!) betaald voor de locatie. Inkomsten voor het festival: 500.000 euro uit kaartverkoop plus barinkomsten (met tienduizend bezoekers zeker nog een paar ton). De tienduizend euro die het Groengebied kreeg, weegt niet op tegen de bodem- en natuurschade van het festival en de onkosten voor de gemeente.

• Groengebied Amstelland heeft de inkomsten van de evenementen. Terwijl wij als gemeente de onkosten betalen. Denk aan bodemschade, politie, brandweer, handhaving, EHBO, afval, etc.

• Hieruit blijkt de belangenverstrengeling: Mieke Blankers is voorzitter van Groengebied Amstelland én burgemeester van Ouder-Amstel. Jacqueline de Maa is vicevoorzitter van het groengebied én wethouder.

• Al op 15 juli 2015 tekende burgemeester Mieke Blankers een intentieverklaring aan Cirque du Soleil om het circus vanaf 2018 naar de Ouderkerkerplas te verplaatsen. Pas in februari 2016 informeerde wethouder De Maa inwoners hierover. Van burgerparticipatie of democratie is in het hele proces geen sprake geweest.

Kortom: TEKEN DE PETITIE, STUUR DIT DOOR EN KOM 8 DECEMBER NAAR HET GEMEENTEHUIS OF DE KERK.

***************

In de Statencommissie EEB, Energie, economie & bestuur, wordt op 21 november om 18:15 in de Statenzaal, Provinciehuis, Dreef 3, Haarlem, onder agendapunt 4 het beleid van de recreatieschappen behandeld.

******************

Komende vergadering van Groengebied Amstelland: 1 december, 15 uur, Wester-Amstel.

bezuiniging gaasperplas

Bezuinigingsmaatregelen Gaasperplas

Het is bijzonder vreemd dat onder het mom van ‘bezuinigingen’ veel geld uitgegeven zal worden aan het verwijderen van bruggen, paden en zelfs de bijenstal. Dat heeft niets met groenbeheer te maken, ook niet met bezuinigingen, maar met het voorbereiden van de Open Air Highway.

© Natuurbescherming ZO 2015