Petities tegen bomenkap en uitbreiding vliegveld

Bericht van GroenLinks: "Bij Den Oever wil Rijkswaterstaat op en om de A7 maar liefst 10 hectare bomen kappen. Het wordt helemaal kaal. Daarna worden er zonnepanelen opgelegd. Doel: energieneutraal stroom opwekken voor grote waterpompen in de Afsluitdijk om daar extra spuicapaciteit mogelijk te maken. Met die zonnepanelen is natuurlijk niets mis, maar met het kappen van 10 hectare bomen wel! Nóg minder bomen in Hollands Kroon? Dat kan toch niet! De gemeente zit daar niet mee, die wil de vergunning verlenen. Teken de petitie tegen het kappen van de bomen op https://geenbomenkapdenoever.petities.nl/

Zoals je waarschijnlijk wel weet komen er na de uitbreiding van Vliegveld Lelystad ook laagvliegroutes over Hollands Kroon: grote vakantievliegtuigen op 1800-2200 meter hoogte over Wieringen óf over de Wieringermeer. Op vragen van onze fractie aan B&W kwam er een kluitje-in-het-riet-antwoord. Het gaat voor Hollands Kroon allemaal reuze meevallen, denken B&W. Erg jammer dat ze zich gemakshalve baseren op de MER uit 2014 waarvan begin oktober al duidelijk was dat daar helemaal niets van klopt (gaat alleen over Lelystad, de berekeningen kloppen niet en bovendien was er in 2014 nog geen sprake van laagvliegroutes). Van onze gemeente kunnen wij helaas geen enkele actie verwachten. De West-Friese gemeenten roeren zich wel.

Zaterdag 11 november 10-12 uur is er een protestdemonstratie bij vliegveld Lelystad tegen de uitbreiding  van het vliegveld en tegen de voorgenomen laagvliegroutes over de Veluwe, oost Nederland, West-Friesland en Hollands Kroon. Op https://www.noordhollandsdagblad.nl/hoorn-enkhuizen/west-friesland-boos-om-vage-vliegroutes staat meer informatie. 

Progressief West-Friesland roept de inwoners van West-Friesland en Hollands Kroon op om massaal naar Lelystad te komen op deze dag om het protest tegen deze vliegroutes kracht bij te zetten. 

Ga jij ook mee? Verzamelplaats is het parkeerterrein bij de McDonald's Enkhuizen (De Dolfijn 2A) waarna er gezamenlijk naar het vliegveld bij Lelystad wordt gereden. Je herkent de groep aan het protestbord Het luchtruim van West-Friesland is gesloten voor Lelystad Airport. De vertrektijd is 09.15 uur. Wil je met iemand meerijden? Laat dat dan even weten.

Teken ook: https://steun.groenlinks.nl/page/s/Actie_LelystadAirport … Omdat de groei van het vliegveld er wordt doorgeduwd ten koste van heel veel mensen, milieu & klimaat.

Vriendelijke groet,
Marjorie Pigge
secretaris GroenLinks Hollands Kroon

drawtheline

Strijd tegen ontbossing ook in Kalimantan (Indonesië). Ook het tropisch regenwoud wordt bedreigd.

© Natuurbescherming ZO 2015