Plan B

Van de PvdA valt weinig te verwachten in deze stad. Het is de partij geworden van verraad aan de arbeiders, aan de gewone man (of vrouw) en aan de sociale idealen van weleer. De PvdA is een neoliberale partij geworden die samen met de VVD afgebroken heeft wat decennialang moeizaam is opgebouwd. Toch lopen nog veel PvdAers rond in Amsterdam met kapsones van hier tot Verwegistan. Het paternalisme viert nog hoogtij bij de PvdA. Het lijkt erop dat de partij zich in de stad meer minderbedeelden zou wensen om toch een achterban te behouden die zij neerbuigend en paternalistisch kan betuttelen. In Zuidoost is het een partij geworden van de vriendjespolitiek en de schandalen. Onbehoorlijk bestuur is geen loze term in Zuidoost. Daar is vooral de PvdA van Zuidoost verantwoordelijk voor.

Wat GroenLinks betreft, daar had ik een tijdje geleden nog goede hoop op. Maar na een zeer goed concept-partijprogramma met veel aandacht voor de natuur, parken en het aan banden leggen van evenementen, is daar nu ineens een definitief programma voor in de plaats gekomen waar de meeste goede dingen uit zijn verwijderd. Het gaat bij GroenLinks vooral om woningbouw (net als bij de SP). Maar dat zal wel gevolgen hebben voor het groen in de stad. Laten we niet vergeten dat GL van Zuidoost indertijd toen ze actie voerden tegen bebouwing van de zuidoever van de Gaasperplas teruggefloten werden door de Amsterdamse partijtop. Verdichting is geen optie voor Amsterdam Zuidoost. Dus wat natuur en milieu betreft kan ik GroenLinks niet meer aanraden. Hoewel GL, samen met de PvdD, CDA en de PvdO, wel een goede poging heeft gedaan om het geluids- en evenementenbeleid van Amsterdam enigszins bij te sturen.

clips 4479

De enige partij met redelijk grote aanhang die eruit springt met een goed verkiezingsprogramma qua natuur, en mens en dier is de Partij voor de Dieren. Johnas van Lammeren is genomineerd voor de titel ‘beste raadslid van Nederland’. (Jammer genoeg kunnen alleen bezitters van een mobieltje die sms hebben aanstaan aan deze stemming deelnemen.) Stemmen kan tot zondag 18 maart om 09.00 uur. Maar belangrijker nog is uw stem bij de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart.

planB-1518176686

Klik voor Plan B

De Partij voor de Dieren kan een cruciale rol gaan spelen

Nu we het toch over verkiezingen hebben, voor stadsdeel Zuidoost gaat mijn voorkeur naar Caroll Sastro. Hier kunt u meer lezen over haar.
“De natuur hier in Zuidoost is heerlijk, maar ik heb er de pest in als het wordt afgesloten omdat er een evenement is bij de Gaasperplas. Ik ben niet tegen grote evenementen maar alles met mate vooral ook vanwege de natuur. We moeten goed met de natuur omgaan. Een apart evenemententerrein zou daarvoor een oplossing kunnen zijn.”

caroll sastro

Klik voor website van Caroll Sastro

Deze site steunt Johnas van Lammeren en Caroll Sastro in de komende verkiezingen.
This blog endorses Johnas van Lammeren and Caroll Sastro for the coming city elections.

© Natuurbescherming ZO 2015