Rechtszaak tegen Reggae Lake gewonnen

Vanmiddag kreeg ik een telefoontje van mijn advocaat die me meedeelde dat het beroep van de Stichting tegen de verlening van een omgevingsvergunning voor Reggae Lake gegrond is verklaard. 

"De rechtbank heeft het beroep gegrond verklaard, en het bestreden besluit vernietigd. De reden: er zijn geen duidelijke en eenduidige voorschriften in de vergunning opgenomen, en dat is in strijd met de rechtszekerheid. Dat betekent dat u de zaak gewonnen heeft, waar ik u mee mag feliciteren!
Helaas is er geen sprake van een totale overwinning; voor het overige is het beroep ongegrond verklaard. U kunt voor wat betreft de ongegronde onderdelen binnen 6 weken in hoger beroep.

In elk geval wordt duidelijk dat het gerommel met het te laat verlenen van omgevingsvergunningen door stadsdeel Zuidoost niet langer getolereerd wordt. De rechtbank is wel van oordeel dat er geen onomkeerbare schade is toegebracht aan park, of fauna en flora. Maar tot nog toe is dat niet degelijk onderzocht. Men ging uit van de juistheid van de quickscans. Dus hierover kunnen we nog bij de Raad van State in beroep. Naast de Stichting was ook mevr. Flora te Riet van Nellestein in beroep gegaan.

Langzaamaan begint er iets te veranderen. Ik hoop dat de nieuwe coalitie in Amsterdam ook zal bijdragen tot meer respect voor natuur en biodiversiteit. Ik wens de nieuwe coalitie en raad veel succes toe.

Vanzelfsprekend gaan we ook weer bezwaren indienen tegen Amsterdam Open Air 2018. Binnenkort kunt u hier een voorbeeld van een bezwaar downloaden om in te sturen. We zijn op de goede weg. Ik ben benieuwd of het stadsdeelbestuur en Reggae Lake zich dit jaar beter aan de regels zullen houden. Het blijft een keihard gevecht tegen een beleid dat evenementen voor altijd in het Gaasperpark wil onderbrengen.

Vergeet niet een bijdrage te storten op de rekening van de Stichting zodat daarmee weer de volgende rechtszaak betaald kan worden. Uw steun is hard nodig. Een natuurgebied is geen evenemententerrein!

Stadsdeel Zuidoost beschikt over een paar zeer grote en mooie zalen waar het hele jaar door festivals indoor plaats kunnen vinden. Niemand hoeft ook maar één festival te missen.

© Natuurbescherming ZO 2015