Toekomst van Gaasperpark

Donderdag 22 juni a.s. is er van 19.00-21.00 uur een beeldvormende vergadering op locatie in buurthuis Gein. Groengebied Amstelland geeft die avond een presentatie over de inrichting van het Gaasperplaspark, maar uiteraard kunnen allerhande items besproken worden na die presentatie.

Vandaag staat er op de agenda van de bestuurscommissie Zuidoost nog geen informatie over deze bijeenkomst. Wel op deze plek. Ook hier. Bovenstaande informatie heb ik via via ontvangen. Wordt het een geheime bijeenkomst enkel voor voorstanders van meer en grotere evenementen in het Gaasperpark? Ik vrees van wel. Wie genoeg heeft van festivals in het park en de ravage die elk jaar na Amsterdam Open Air maandenlang te zien is, doet er goed aan om aanwezig te zijn en te protesteren. Wat GGA momenteel doet is het park afbreken. Er zal waarschijnlijk informatie zijn over de Open Air Highway, die meer dan 1 miljoen zal kosten.

Overigens, Air Events BV, organisator van Amsterdam Open Air is de hele omgeving aan het koloniseren. Ook in Ouder-Amstel hebben ze de Ouderkerkerplas (vlakbij het Landje van Geijsel) ingepalmd voor een ander festival, Buiten Westen. Dit gebied behoort ook tot het NatuurNetwerk Nederland. Het is de toekomst van onze natuurgebieden die op het spel staat. Waarom moet Air Events zowel in het Gaasperpark als bij de Ouderkerkerplas een natuurgebied verpesten als ze al een festival, TikTak, in AFAS Live hebben in Zuidoost en daar nog een paar festivals op die locatie aan kunnen toevoegen?

Mailbericht van een bewoner van Nellestein: "Wij hebben 25 jaar in Nellestein gewoond, en de ontwikkeling in 1980 van het park meegemaakt. Schandalig dat het park op deze manier wordt misbruikt. Festivals op deze schaal horen NIET in het Gaasperplaspark!!"

© Natuurbescherming ZO 2015