Toestand Oosterpark verslechtert

Ook voor het Oosterpark is de Dag van het Park dit jaar in het water gevallen.

HerstelOosterpark: "Stichting Herstel Oosterpark heeft enkele maanden geleden voorspeld, in het bij de gemeente Amsterdam erkende rapport ‘Oorzaken en gevolgen Wateroverlast Oosterpark’ , dat er vele bomen zouden sterven door wateroverlast, veroorzaakt door de massale bomenkap en het weghalen van duizenden struiken voor de renovatie met de inmiddels gebleken misleidende titel: ‘Verdubbeling Oosterpark’.

De door onze stichting meerdere keren geuite waarschuwingen, o.a. door het park met rust te laten en er zeker geen grote evenementen te laten plaatsvinden, zijn door burgemeester van der Laan, wethouder Choho en de meeste gemeenteraadsleden helaas niet op waarde geschat! In plaats de aanbevelingen op te volgen heeft de gemeente zelfs de inmiddels controversiële 1 mei – viering van het FNV door laten gaan. De rechter heeft zich onlangs helaas laten overtuigen door de gemeente.

Gisteren heeft de stichting geconstateerd dat de verwachtte voorjaarssterfte helaas flink heeft uitgepakt, zomaar nu al 16 dode bomen. Hieronder zijn flinke exemplaren zoals bijvoorbeeld twee grote beuken bij de hoofdingang.

Ook staan er nu een aantal bomen met een slechte tot zeer slechte conditie. Aan het eind van de zomer is de teller zeker nog hoger. In een vak tegenover de 120 jaar oude Parottia is helemaal rampzalig, hier staan minstens 5 dode bomen!"

© Natuurbescherming ZO 2015