Trekvogelpad door Gaasperpark

LAW

Route Gaasperpark-Naarden

Trekvogelpad LAW

Het Gaasperpark wordt binnenkort dan voor de zesde keer afgesloten voor recreanten. Ook voor lange-afstandswandelaars. Door het Gaasperpark loopt het Trekvogelpad LAW 2, het langste natuurpad van Nederland van Bergen aan Zee naar Usselo, een afstand van 400 km. De afsluiting van het park elk jaar voor Amsterdam Open Air is een doorn in het oog voor vogelaars en lange-afstandwandelaars. Als in augustus dit jaar het park weer afgesloten wordt voor het Reggae Lake festival dan wordt dit nog moeilijker. Het is uiteindelijk de bedoeling van het stadsdeel om drie van deze grote evenementen plaats te laten vinden in het park. Daarvan zou het Trekvogelpad bijzonder zwaar te lijden hebben en mogelijk wel verlegd moeten worden. Dat is de omgekeerde wereld. Het Gaasperpark is een natuurgebied en evenementen horen daar niet thuis. Oproep aan alle vogelaars en lange-afstandswandelaars om ook een bezwaar in te dienen tegen de omgevingsvergunning die binnenkort verleend moet worden, maar die nog steeds niet is bekendgemaakt, ter inzage gelegd en beschikbaar voor bezwaren.

Wijzigingen voor trekvogelpad: “Jaarlijks is het Open Air festival in het Gaasperpark. Een deel van het park is dan tijdelijk afgesloten, waardoor de route door het park vervalt."

Het is toch ongehoord wat voorzitter Dalgliesh (PvdA) van het dagelijks bestuur van Zuidoost hier flikt. Onbehoorlijk bestuur is zeer netjes uitgedrukt, maar het getuigt volgens mij van grote schofterigheid dat dit kan gebeuren in een natuurgebied. Wat voor asootjes zijn die bezoekers van Amsterdam Open Air dan wel niet. Hoog opgeven van een idyllisch festival in het groen, maar wel de boel plattrappen, vogels verjagen, en als er drie festivals zijn in feite de hele zomer het park afsluiten voor recreanten.

© Natuurbescherming ZO 2015