Uitdunning park gaat verder

De uitdunning in het Gaasperpark gaat gewoon verder. Of daar een omgevingsvergunning voor is aangevraagd? Ik denk het niet. Mevr. Dalgleish doet kennelijk niet aan omgevingsvergunningen of maakt ze liever niet bekend.

shots 3082
shots 3085
shots 3088
shots 3081

Op de foto hierboven is de hele tuin gerooid, zowel het perk middenin als alles achter het bankje. Het Gaasperpark wordt door GGA beheerd als een evenemententerrein waarin steeds meer ruimte gemaakt wordt voor evenementen. In de plannen van GGA die op 1 december besproken worden wordt de bijenschans verwijderd en bijna alle bruggetjes. Dat doen ze niet om het park op te waarderen, maar om het geschikter te maken voor festivals. Bijen zitten de catering van Amsterdam Open Air alleen maar in de weg, is de redenering.

Zie de kaart met de ‘bezuinigingsmaatregelen’. Knap werk om het faciliteren van festivals te propageren als ‘bezuinigingsmaatregelen’. Waar bleef het geld uit Amsterdam Open Air en Reggae Lake? Oh ja, natuurlijk, het gaat hoofdzakelijk om het verhogen van de winsten van de vrinden bij AOA en Reggae Lake. Wij, de omwonenden, moeten de financiële lasten en overlast dan dragen. De opbrengst uit evenementen wordt alleen gebruikt voor het rooien en kappen van struiken en bomen, het verwijderen van nog meer tuintjes en om uiteindelijk een Open Air Highway aan te leggen voor vrachtverkeer voor festivals. Tijdens de vergadering van GGA kunt u ook inspreken (op tijd aanvragen).

Dinsdag 29 november wordt in de bestuurscommissie van Zuidoost de wijziging van het bestemmingsplan voor de restgebieden besproken. U kunt daar inspreken. Vanzelfsprekend gaat het weer om uitbreiding van de camping en mogelijkheden voor evenementen. 

In de woonwijken worden een aantal bomen herplant, maar we wachten nog steeds op herplant van tientallen bomen.

shots 3075
© Natuurbescherming ZO 2015