Werkzaamheden in het Gaasperpark

shots 3052

De locatiebeheerder van Groengebied Amstelland heeft meegedeeld dat er werkzaamheden uitgevoerd worden op de waterspeelplaats van het pad dat loopt vanaf het voorplein metro Gaasperplas naar het speeltoestel. In het midden worden de schots en scheef liggende tegels vervangen door een halfverharding (Nebrocal) zoals deze ook al aanwezig is rond het oude horeca gebouwtje. Onder toeziend oog van GGA zal de aannemer naar verwachting een aantal wortels van de naast het pad staande populieren gaan verwijderen omdat deze een juiste uitvoering van het pad in de weg zitten.

Voor dit jaar staat ook nog in de planning het ophogen van het strand aan de zuidoever van de Gaasperplas.  Veel zand is in de loop van de jaren in de plas verdwenen en de overgang tussen grasmat en strand is plaatselijk gevaarlijk aan het worden. Ook het speeltoestel staat ondertussen bijna geheel in het water in plaats van op de kant.

Een groep leerlingen van de Praktijkschool heeft al snoeiwerkzaamheden verricht bij de Gaasperzoom. Groengebied heeft de verplichting om er voor zorg te dragen dat boomvormers hier niet de overhand krijgen zodat het leidingwerk geen last hiervan heeft. Dit zelfde geld voor het tracé in de Gaasperzoom waar Lindenhoff dit seizoen ook boomvormers zal gaan verwijderen. De uitvoering gebeurt onder supervisie van GGA is me verzekerd.

© Natuurbescherming ZO 2015