We’ve been trumped

clips 4962

Dat de ‘groene’ coalitie niets terecht zal brengen van zijn groene ambities wordt steeds duidelijker. Vanavond zond de VPRO de documentaire uit 2011 You’ve been trumped uit (wiki). Iets gelijkaardigs dreigt ook in Amsterdam te gebeuren: afbraak van het NatuurNetwerk Nederland. En daar heeft de gemeente niet eens Trump bij nodig.

VPRO: "Kun je alles kopen met geld, ook een zeldzaam natuurgebied in Schotland? In You’ve Been Trumped zien we hoe vastgoedmagnaat Donald Trump een golfresort met sterrenhotel probeert aan te leggen in het Noord-Schotse Balmedie, Aberdeenshire – volgens wetenschappers het laatste duingebied van dit type, oftewel het ‘regenwoud van Schotland’.”

Maar daar hield het niet op. Trump wil ook honderden huizen bouwen rond zijn fraaie golfterrein.
BBC: "A hearing into plans to build hundreds of houses near Donald Trump's golf course in Aberdeenshire will take place next month.”

Guardian: "Trump golf resort wrecked special nature site, reports reveal"

groen amsterdam

Het ergste is dat dat overal op de wereld gebeurt. Overwegingen van behoud van natuur en biodiversiteit tellen gewoon niet mee. Ook in Nederland niet, waar alles op veel kleinere schaal plaatsvindt, maar alles van waarde is hier nog kwetsbaarder omdat er minder van aanwezig is.
Zo gaat dat ook in Amsterdam. Ook ‘linkse’ partijen zijn gevallen voor de macht van het geld. Alles moet geëxploiteerd worden. Terwijl de bewoners van Amsterdam smachten naar meer natuur en groen.
In Zuidoost is het de bedoeling dat het NatuurNetwerk Nederland zelfs onderuit gehaald wordt voor meer festivals en reuring. Geld brengt dit nieuwe beleid niet op voor de gemeenschap, integendeel, de lasten komen voor rekening van de belastingbetaler en de winsten zijn voor de festivalorganisatoren. Commerciële bedrijven zullen altijd blijven zeuren om meer en meer en meer, tot er niets meer van onze natuur overblijft.
Dus, weet op welke partij u gaat stemmen in de komende verkiezingen. Laat de PvdA, GroenLinks, SP en D66 maar links liggen (de rechtse partijen laten we natuurlijk rechts liggen). Zij maken het alleen maar erger. De gemeente Amsterdam doet alsof Almere niet bestaat, de stad die is opgericht om Amsterdam te ontlasten qua woningbouw. Hoe onnozel zijn onze politici toch!

UvA: "Remote-sensing toont hoe groene ruimte in Amsterdam afneemt

Groene ruimtes en compacte steden
Groene ruimtes en compacte steden staan ​​centraal in de ontwikkeling van duurzame steden. Groene ruimtes bieden essentiële ecosystemen voor het aanpassen aan milieuproblemen die worden veroorzaakt door verstedelijking en klimaatverandering. De compacte stad kenmerkt zich door een efficiënt gebruik van ruimte, land, infrastructuur, banen en diensten.

Remote-sensing technologie
Met behulp van remote-sensing technologie heeft het onderzoeksteam satellietbeelden uit 2003 en 2016 geanalyseerd om veranderingen in het netto landgebruik in de stedelijke kern van Amsterdam bloot te leggen. Het team keek specifiek naar de effecten van het verdichtingsbeleid van Amsterdam enerzijds en het beschermen van de stedelijke groene ruimte anderzijds.

Afname en versnippering van de openbare groene ruimte
De resultaten laten een afname van de openbare groene ruimte zien en een toename van de bebouwde omgeving. Bovendien onthullen de satellietbeelden een sterke versnippering van de groene ruimte in steeds kleinere delen. Deze resultaten illustreren dat het Amsterdamse beleid voor stedelijke groene ruimte tekort schiet om de negatieve effecten van stedelijke verdichting op te vangen. Het streven naar een duurzame stad, wordt zo lastiger te realiseren."

Using Remote Sensing to Analyse Net Land-Use Change from Conflicting Sustainability Policies: The Case of Amsterdam - pdf

© Natuurbescherming ZO 2015