Beschaving

Beschaving uit zich onder andere in het vermogen om foute beslissingen en daden zo snel mogelijk ongedaan te maken en openbaar te maken. Zo heeft het niet lang geduurd voor in de Sovjet Unie de wandaden van Stalin aan de kaak werden gesteld. Dat het westen een halve eeuw na dato nog steeds munt probeert te slaan uit deze periode en intussen zelf verantwoordelijk is voor aardig wat genocide, is te wijten aan indoctrinatie en propaganda, die nergens zo effectief waren als in het 'vrije' Westen. Deze zijn er de oorzaak van dat misdaden tegen de mensheid nog steeds eerder verdoezeld worden dan openbaar gemaakt. En Jan met de pet laat zich maar al te graag informeren, lees 'misleiden', door de mainstream media; volgens Jan Blokker heeft 'de Nederlandse pers zichzelf spontaan gelijkgeschakeld'.

Nederland loopt voorop in het beschuldigen van andere staten van misdaden tegen de mensheid, maar is zeer laks over eigen misdaden en men doet – zij het met enige geprofesseerde tegenzin en de nodige geheimhouding – altijd vlot mee met de oorlogen van Big Brother. Hypocrisie troef in dit land. Sinds de collaboratie van de Bataven en Cananefaten met het Romeinse Rijk is er weinig veranderd in Nederland.

Het NiNsee (Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis) zal als de bezuinigingsplannen van staatssecretaris Halbe Zijlstra doorgaan vanaf 2013 geen subsidie meer krijgen van het Ministerie OCW. Teken daarom de petitie tegen het wegbezuinigen van dit instituut.

NRC: "De Nederlandse Staat moet zeven weduwen uit het Indonesische dorp Rawagedeh compenseren voor het wegvallen van hun echtgenoten. Dat heeft de rechtbank in Den Haag zojuist geoordeeld.

De staat erkent dat de executies door Nederlandse militairen in het Javaanse dorp Rawagedeh, in 1947, door Nederlandse militairen oorlogsmisdrijven zijn. Maar ter discussie stond of de Staat hiervoor aansprakelijk was. Volgens de landsadvocaat was de zaak verjaard. De rechtbank achtte dat verweer onredelijk.

Nederlandse soldaten voerden in 1947 een actie uit waarbij bijna alle mannelijke inwoners van Rawagedeh werden doodgeschoten. Hierbij kwamen volgens Indonesische telling 431 mannelijke bewoners om. De nabestaanden spanden in 2009 een zaak aan tegen de Nederlandse Staat."

Gelukkig zijn er nog individuën, in dit geval rechters, die meer begrip hebben voor menselijkheid.

© 2009