Brekend nieuws

AT5: "Emile Jaensch, dagelijks bestuurder van stadsdeel Zuidoost is voorgedragen als burgemeester in Oegstgeest. De VVD'er is voorgedragen door de gemeenteraad van de Zuid-Hollandse gemeente.

Onder andere wethouder Pieter Litjens feliciteert Jaensch met de voordracht. Volgens Litjens is Jaensch een 'ontzettende goede nieuwe burgemeester'. Het is nog niet duidelijk wie Jaensch in Zuidoost gaat opvolgen.

'Ik ben vereerd met mijn voordracht. Oegstgeest is een aantrekkelijke gemeente met betrokken bewoners. Ik vind het een prachtige uitdaging om hier als burgemeester aan de slag te gaan', zegt Jaensch over zijn voordracht tegen Omroep West.”

Ik heb Emile ooit een politicus pur sang genoemd en daarbij nog een aimabel man. Dat vind ik nog steeds. Hij was de enige van het dagelijks bestuur die het fatsoen had te antwoorden op mijn e-mails. Dat zal ik wel missen. Ik denk ook dat hij in een functie van burgemeester waarbij hij de belangen van alle bewoners zou moeten vertegenwoordigen beter tot zijn recht komt dan in het bestuur van Zuidoost. Hij was zonder meer de actiefste bestuurder van Zuidoost. We hadden onze meningsverschillen, maar ik wens hem alle succes toe.

EmileJaensch: "De afgelopen 8 jaar heb ik gedreven en met plezier gewerkt met en voor onze bewoners en organisaties aan de opgaven voor ons stadsdeel. Na benoeming door de Koning is mijn beëdiging in Oegstgeest voorzien in februari 2016. Tot die tijd zal ik mij met volle energie inzetten voor de belangen van Amsterdam Zuidoost."

© 2015