Feestoverlast in Gaasperpark

Door meerdere mensen zijn klachten ingestuurd over met name diverse feesten/barbecues die zijn georganiseerd op 22 augustus in het Gaasperpark. Voor sommige was geen vergunning nodig, voor andere is wel een vergunning aangevraagd en verleend, maar die is niet bekendgemaakt. Er was zelfs een vergunning verleend voor een feest van 12:00 to 24:00 uur, bijzonder ruim. Omwonenden konden daardoor op voorhand geen bezwaar indienen tegen dit feest. Vaak worden luidruchtig grote delen van het park opgeëist, soms zelfs brutaalweg afgezet met rood/witte linten. In de bosjes werd toiletpapier en tissues aangetroffen. Geen frisse boel!

Het is duidelijk dat Groengebied Amstelland en stadsdeel Zuidoost beter moeten handhaven. Ook de politie is nalatig. Het is vooral Nellestein dat hier behoorlijk veel overlast van ondervindt. Door de geluidsinstallatie die op hoog volume stond was de muziek, zang en de toespraken van een preacher man zeer luid en duidelijk te horen in Nellestein, wat heel wat bewoners, ook gezien de eerdere overlast, teveel is geworden. Na alle festivals, Open Air, Gaasperpleasure, 4 x weekeinde Kwaku, hadden ze gehoopt eindelijk eens te kunnen genieten van een rustig weekeinde. Niet dus. Een deel van deze feesten zijn illegaal. Voor de grotere feesten is een vergunning nodig. Dat is een kwestie van handhaving door GGA. Het lijkt erop alsof Zuidoost de aanzuighub is geworden van heel Afrika. Maar men zal toch rekening moeten houden met de omwonenden. En ook GGA heeft regels.

Vanaf 50 personen moet er een melding gedaan worden bij GGA, als het gaat om bbq is dat voldoende, als het gaat om een evenement (versterkte muziek) is ook een verklaring van geen bezwaar nodig van het stadsdeel of als er meer dan 100 personen zijn een vergunning. Afgelopen weekend waren er 2 meldingen voor een bbq tot 100 personen: Simra en EDO. Dat betekent dat er minstens 3 grote feesten (meer dan 50 personen) niet gemeld zijn bij GGA!

Bij de afdeling vergunningen van het stadsdeel Zuidoost zijn voor 22/23 augustus geen meldingen van  geen bezwaar afgegeven en slechts 1 vergunning voor Simra van 12 uur tot 24 uur op 22 augustus. In die vergunning is opgenomen een geluidsadvies 75 dB(A) - 90 dB(C) tot 23 uur, tafels en stoelen, tenten. Geen springkussen of aggregaat genoemd, maar ‘het zou kunnen dat het op een plattegrond staat' aldus  de medewerker van de afdeling.

Bij een melding van geen bezwaar voor meer dan 50 personen geldt: 2 objecten van minder dan 10 m2 en geen versterkte muziek. Voor het komende weekend, 29-30 augustus,  zijn er bij GGA 3 meldingen voor bbq: 1. groep Sital (35 personen), 2. de 'Russen' (hebben vorige jaar een grote berg afval achter gelaten in hele slechte zakken, die allemaal opengescheurd zijn door dieren; het geluid was door het hele park te horen!) ca. 50 personen, 3. een Ghanese groep 50-70 personen. Bij het stadsdeel zijn dezelfde groepen gemeld.

shot 1530
shot 1527
shot 1528
shot 1533
shot 1532
shot 1534


© 2015