Hoorzitting Gein 3, fase 2

CAarnoutsstr

Haal je in de C. Aarnoutsstraat de meeste bomen weg
dan hou je enkel een lelijke parkeergoot over.

Vanmorgen vond een hoorzitting plaats over het nieuwe inrichtingsplan voor Gein 3, fase 2. De bewoners van de C. Aarnoutsstraat waren buiten de besluitvorming gehouden en dat wreekt zich nu. Er waren tijdens de laatste bijeenkomst hierover in basisschool Gein afspraken gemaakt en die werden niet nageleefd door het stadsdeel. Na deze bijeenkomst werd een plan ter inzage gelegd waarin alle bomen in de J. Krüsestraat en de C. Aarnoutsstraat gekapt zouden worden. In de twee straten zelf zouden maar 13 bomen terugkomen. Hiertegen waren in totaal 11 bezwaren ingediend. Drie bezwaarmakers hebben een toelichting gegeven.

Er is nu een voorlopige voorziening aangevraagd bij de bestuursrechtbank om de bomenkap op te schorten tot er een besluit is van het Dagelijks bestuur. Eventueel kan daarna i.g.v. een negatief besluit van het DB een beroep en een nieuwe voorlopige voorziening ingediend worden bij de bestuursrechtbank.

Of het stadsdeel meteen begint met het grootonderhoud zonder de bomen te kappen is zeer de vraag. Het zou volgens mij dom zijn om alles uit te stellen en het aan te laten lopen op een rechtszitting. Opvallend detail is dat er nog steeds tijd is tot 13 maart om een bezwaar in te dienen. Grijp uw kans. Dus die bezwaren zouden dan ook nog meegenomen moeten worden door de commissie. Het streven van het stadsdeel is om de bomen in augustus/september van dit jaar te vellen omdat dan het besluit op bezwaar en het Definitief ontwerp bekend zijn. Zolang zou het grootonderhoud moeten wachten. Dat is niet erg verstandig.

De advocaat van het stadsdeel verzocht de bezwarencommissie om een van de bezwaren niet ontvankelijk te verklaren, en alle andere ongegrond te verklaren. Mijn indruk is dat de commissie dit niet zal doen.

Voorlopig wordt er niet gekapt. Het is aan het stadsdeel om de keuze te maken tussen weer dwarsliggen en het grootonderhoud weer uit te stellen of meteen het grootonderhoud aan te pakken waar we allemaal dringend op zitten te wachten. Het grootonderhoud kan meteen plaatsvinden zonder de bomen te kappen. Er kan een moratorium ingesteld worden van een paar jaar zodat bekeken kan worden of het inderdaad noodzakelijk is om bomen te kappen als de wortels voor problemen zorgen. Maar dat is een probleem dat juist opgelost zou worden door het grootonderhoud. Er kan ook bekeken worden of de parkeersituatie zodanig is dat er echt meer parkeerruimte nodig is. Er zijn mensen die 3, 4 of meer auto’s of parkeerplekken in gebruik hebben. De gemeente is echt niet verplicht om deze onredelijke wensen in te willigen. Wie meer ruimte wil gaat maar een huis met carport en/of garage kopen in Almere. Almere houdt van jou!

© 2015