Voortgang grootonderhoud Gein 3

Communicatie tussen bestuur en bewoners is nooit bijzonder goed geweest in Zuidoost. Zo ook de communicatie over het grootonderhoud in Gein 3. De bomen zijn nu allemaal gekapt. Het renoveren kan beginnen. Bel je het stadsdeel op via het telefoonnummer dat is opgegeven in de bewonersbrief dan krijg je te horen dat de projectleider Rutha Fessehaye de hele week niet aanwezig is. De andere medewerkers beweren dat het grootonderhoud gepland is vóór de zomervakantie. Volgens de opzichter die gisteren in de J. Krüsestraat rondliep beginnen de straatwerkzaamheden komende maandag bij basisschool Gein in de C. Aarnoutsstraat. De herplant van de bomen zal in de herfst gebeuren.

In de lunchpauze van de chauffeurs van trucks en graafmachines bleven de vrachtwagens en machines onbeheerd stationair draaien. Achteraf werd dit van alle kanten ontkend.

Tijdens de rechtszitting over de voorlopige voorziening ging de discussie over de vervangende bomen, de Quercus robur fastigiate Koster, de piramidale eik. Van diverse kanten wordt nu beweerd dat het geen eiken worden. Volledige onduidelijkheid van de kant van de ‘boomdeskundige’ van Zuidoost.

Het stadsdeel schept door de bewering dat de straatwerkzaamheden pas voor de zomer aanvangen bewust verwarring. De aannemer geeft aan dat de werkzaamheden volgende maandag, begin week 9, aanvangen. Het stadsdeel heeft deze opdracht aan de aannemer gegeven, maar communiceert dat niet naar bewoners toe. Intussen zijn de verantwoordelijke medewerkers nergens te vinden.

Zuidoost Nergens Anders!

© 2015