13 mei in het Gaasperpark

Op 13 mei nog steeds volop werkzaamheden in het Gaasperpark. Rustig genieten was er niet bij. Er werd gemaaid en GGA is ook begonnen met de vertidrainage, dat betekent het prikken van gaten in de bodem zodat de grond meer lucht krijgt. Of dat veel zal helpen om de bodem gezond te houden als daar weer 20.000 feestbeesten en honderden zware vrachtwagens overheen gaan, is zeer de vraag. Het kost in elk geval weer geld. En dit zijn allemaal activiteiten die rechtstreeks te maken hebben met Amsterdam Open Air.

shots 2377

Met deze machine werden gaten geprikt in de bodem

shots 2378


shots 2375
shots 2379

Gisteren was ik bezig met een verzoek tot handhaving van het bestemmingsplan Gaasperdam aan het dagelijks bestuur van stadsdeel Zuidoost. Er ligt nog steeds geen aanvraag voor een omgevingsvergunning ter inzage. Die is er natuurlijk al wel. Maar er is voorlopig alleen een kennisgeving gepubliceerd. Het is waarschijnlijk weer de bedoeling dat de stukken pas een paar dagen voor het evenement beschikbaar komen; het stadsdeel doet dat het liefst op vrijdag voor het evenement zodat er nauwelijks tijd is om een bezwaar in te dienen, laat staan om een voorlopige voorziening aan te vragen. Onbehoorlijk bestuur dus.

zona1 med

Ik heb toch alvast een zienswijze ingestuurd op de aanvraag voor een omgevingsvergunning hoewel die nog niet ter inzage ligt op open staat voor een zienswijze. In de kennisgeving staat “Dit is een kennisgeving. In een latere fase van de procedure kunt u of een zienswijze indienen, of bezwaar maken.” Maar ja, het bestuur weigert nog steeds om stukken openbaar te maken. De bedoeling van het bestuur is te verhinderen dat omwonenden bezwaren kunnen indienen. Die ‘latere fase’ had al begonnen moeten zijn. De huidige leden van het dagelijks bestuur, Muriël Dalgliesh en Urwin Vyent, zijn niet van dat kaliber dat in staat is om weerstand te bieden aan ambtenaren die menen dat omwonenden zo weinig mogelijk geïnformeerd moeten worden en dat besluiten en vergunningen eigenlijk niet bekendgemaakt hoeven te worden. Dus het onbehoorlijk bestuur gaat hier gewoon door alsof Nederland geen democratie meer is. Het dagelijks bestuur catert voor de eigen achterban en heeft het druk met het saboteren van onderzoeken naar fraude met gemeenschapsgeld. Zo komt Zuidoost weer fraai op de kaart te staan! Zuidoost Nergens Anders! Die slogan hebben we intussen wel van de kaart gehaald, het kunstwerk met deze tekst is inmiddels verplaatst.

© Natuurbescherming ZO 2015