Park am See gaat niet door

De voorzieningenrechter heeft het verzoek van D. van Drunen van Chasing the Hihat B.V. tot het treffen van een voorlopige voorziening om het besluit van stadsdeel Nieuw-West om geen omgevingsvergunning voor het festival Park am See  te verlenen, terug te draaien, afgewezen. Hoera!

Thump: “Zojuist heeft de Park Am See organisatie bekend gemaakt dat zij de rechtszaak om De Oeverlanden helaas hebben verloren. "Het last-minute besluit om ons festival op De Oeverlanden vijf weken voor aanvang te dwarsbomen is voor ons nog steeds onbegrijpelijk," meldt het Facebookbericht.

Maar niet getreurd, want Park Am See 2016 gaat gewoon door. "Sinds het eerste teken van onrust zijn we aan de slag gegaan met opvanglocaties, en deze week is het ons gelukt om bij de gemeente eindelijk één alternatief los te krijgen," wordt vermeld. Park Am See wordt nu Strand Am Bahnhof; een geïmproviseerd strandparadijs naast Sloterdijk. De organisatie achter het festival is gedreven om een "keihard" statement te maken over hoe mooi de festivalcultuur is.“

De festivalcultuur is helemaal geen cultuur, het is het tegendeel van cultuur, namelijk het veroorzaken van zoveel mogelijk overlast voor de omgeving, geluidsoverlast en gehoorschade, schade aan het park en schade aan fauna en flora. Het gaat om de vijf ds: dance (d.w.z. heen en weer schudden), decibels, drank, drugs en een doppie.

Het is nog onbegrijpelijker dat omgevingsvergunningen meestal een paar dagen voor de aanvang van een evenement bekendgemaakt worden, zodat omwonenden nauwelijks de tijd hebben om een bezwaar in te dienen, en een verzoek om een voorlopige voorziening om festivals op te schorten tot de zaak ten gronde is behandeld voor een beroepsrechtbank, geen kans maakt.

Jongens en meiden van de feestbrigade, als ik jullie een goede raad mag geven, "Do ist der Bahnhof!"

© Natuurbescherming ZO 2015