4 mei Gaasperpark

shots 2271
shots 2272

Vanmiddag waren vijf medewerkers van Amsterdam Open Air al bezig met het opmeten van de beschikbare ruimte in het park voor het festival. Men doet maar. De omgevingsvergunning is nog niet verleend, dus ik heb hen even uitgelegd dat ze in feite bezig waren met de voorbereiding van een illegaal evenement.

Het is prachtig in het park nu alles weer begint te groeien en te bloeien. De flora en fauna heeft nog een maand de tijd, dan begint de oorverdovende kakofonie weer, u bezorgd door de burgemeester van Amsterdam en de gedeputeerden Tj. Talsma en J. Bond.

Ik raad iedereen aan deze maand het park in te gaan om te wandelen, te fietsen en gewoon te genieten van deze heerlijkheid. Onderwijl kunt u ook alles fotograferen wat lijkt op voorbereidingen voor het festival. Verenig het nuttige met het aangename.

shots 2270
shots 2273
shots 2274
shots 2275
shots 2277

En speciaal voor de stadsecologen die menen dat meerkoeten ook een mooi nest kunnen maken van plastic, condooms en andere rotzooi, hier in het Gaasperpark kennen onze meerkoeten nog de kneepjes van het vak, zij bouwen degelijke nesten.

shots 2276
shots 2280
shots 2279

Maar wat Beheer Openbare Ruimte nu uitgespookt heeft met het toppen van hun bomen is werkelijk bizar.

© Natuurbescherming ZO 2015