Aanleg nieuwe stroompunten Gaasperpark

Amsterdam: "Aanleg netbeheer kabel stroompunten Gaasperplas

Van maandag 7 februari tot en met vrijdag 11 februari legt netbeheerder Liander de ondergrondse netbeheer kabel aan voor de stroompunten bij de Gaasperplas. De werkzaamheden vinden plaats aan de noordelijke kant van het Gaasperpark en veroorzaken geen hinder voor parkbezoekers of buurtbewoners.

Bij de Gaasperplas vinden jaarlijks evenementen plaats. We willen dat evenementen duurzamer worden. Het plaatsen van stroompunten past in dat beleid en is daar een onderdeel van. Het plaatsen van de stroompunten betekent minder CO2-uitstoot en minder vrachtverkeer om de generatoren te plaatsen en van fossiele brandstof te voorzien. Dat zorgt voor minder vervuiling.

Het plaatsen van de stroompunten is geen opstap naar meer evenementen. Het aantal evenementen bij de Gaasperplas ligt vast in de locatieprofielen. De locatieprofielen staan in het Amsterdamse evenementenbeleid. Bekijk de pagina Locatieprofielen voor evenementen voor meer informatie.

Werkzaamheden

De werkzaamheden vinden plaats aan de noordkant van het Gaasperpark tussen Liendenhof tot boven het Bastion. Het gaat om kleine werkzaamheden die geen hinder veroorzaken voor parkbezoekers en buurtbewoners. Als u regelmatig in het park wandelt kunt u mogelijk een kleine graafmachine tegenkomen. De werkzaamheden vinden in de winterperiode plaats en hebben minimaal invloed op de natuur.

Voor vragen kunt u terecht bij gebiedsmakelaar Marthe Velvis.
E-mail: m.velvis@amsterdam.nl

Adviesraden en elektrificatie Gaasperpark

DE RADEN EN DE ELECTROFICATIE ZIJN DE BASIS
VAN DE NIEUWE WERELD VAN HET GAASPERPARK

Zo zien we weer eens een keer wat de bedoelingen zijn van het huidige college: doorgaan met festivals en commercie in het Gaasperpark.
In plaats van 'meer democratie, minder markt
 zoals ons beloofd was, krijgen we minder democratie en meer markt. De huidige coalitie heeft ons dus voorgelogen in het coalitie-akkoord van vier jaar geleden. Weet u nog wel? Het had de titel Een nieuwe lente en een nieuw geluid.

Normaal gesproken is hier een omgevingsvergunning voor nodig en een bekendmaking ruim vooraf. Maar ook dit ligt niet in de bedoelingen van dit college.

De Omgevingsvisie is nog niet eens in een Omgevingsplan uitgewerkt zoals de Omgevingswet dat voorschrijft, maar dat het Gaasperpark een stadspark wordt is al een tijd geleden beslist en de zienswijzen die wij als omwonenden insturen over de nieuwe Hoofdgroenstructuur zullen in de Nota van beantwoording afgewezen worden. De werkzaamheden die passen in de nieuwe HGS worden nu al uitgevoerd.
Eerder waren er al powerputten aangelegd. In plaats van het verbruik van electriciteit te verminderen, sponsort de gemeente meer grootschalig verbruik.

Democratisering en vergroening? In your dreams!
Er kan nog veel minder CO2 uitstoot en veel minder vervuiling bereikt worden als er GEEN evenementen plaatsvinden.

© Natuurbescherming ZO 2015