Aanleg stroomleidingen begonnen

Zie ook het vorige bericht.

Gisteren zijn de werkzaamheden voor de stroomleidingen begonnen.

Na de powerputten worden deze week de stroomleidingen aangelegd voor de electrificatie van het Gaasperpark. Men is gisteren begonnen met het graven van de kabelgoten.
Vorig jaar (tegelijk met de powerputten?) is een nieuw trafohuisje aangelegd tussen de eerste twee blokken van Nellestein. De kabelgoot loopt hiervandaan richting de eerste powerput en verder. 
Volgens de verhuurder van Nellestein heeft het stroomnet geen capaciteit om alle woningen hier ‘all electric’ te maken. De vraag is of het trafohuisje is aangelegd, niet voor de bewoners van Nellestein, maar enkel voor het faciliteren van evenementen in het Gaasperpark. Het zou wel bar en boos zijn als energietransitie als belang achtergesteld wordt op het festivalbeleid.

Opvallend op de foto's is dat nu duidelijk wordt hoe de grondlagen erbij staan. De graslaag is bijzonder dun en zeer ondiep geworteld. Ook de wortels van de grote bomen liggen enkel in de bovenste grondlaag, vooral daar waar het grondwater hoog staat, behalve op het bolwerk. In de diepere lagen is over het algemeen ook weinig te merken van bodemleven.

Updates volgen.

© Natuurbescherming ZO 2015