Actualiteit

Gemeenteraadslid mevr. S. Simons heeft voor de raadsvergadering van vandaag 8 mei 2019 een actualiteit ingediend over de klimaatcrisis, zie agendapunt 17A: "Het bestrijden van klimaatverandering kan niet wachten, daarom wil BIJ1 het college in een spoeddebat oproepen haar rol als verantwoordelijke hoofdstad te pakken en een klimaatcrisis uit te roepen.”

Update voor wie de besprekingen wil volgen: hier is de voortzetting op 9 mei

Burgemeester Halsema wilde de actualiteit doorschuiven. Mevr. Simons wilde die toch in de zitting van 8 mei behandeld hebben. Die is jammer genoeg niet doorgegaan wegens gebrek aan belangstelling van de raadsleden. Het is mij niet duidelijk of deze actualiteit nu doorgeschoven is.

De beste manier om aan de klimaatverandering meteen iets te doen, is het verbieden van festivals in parken en natuurgebieden. Enkel als we met alle stadsdelen, gemeenten en landen aan het oplossen van de klimaatcrisis werken kan er verbetering komen, en dat is inderdaad dringend nodig.

Guardian: "Vehicle pollution 'results in 4m child asthma cases a year’"

AD: "Fijnstof eist 8000 doden per jaar, kolencentrales en verkeer grote boosdoeners"

OneWorld: “Geef natuur ook rechten

Activisten kijken tegenwoordig over de grenzen van hun ‘eigen’ issues om gezamenlijk onderdrukking te bevechten. Deze activisten zeggen: alleen samen kun je het systeem doen barsten.”

clips 5097

Nature’s narrative in Pakhuis de Zwijger

© Natuurbescherming ZO 2015