Autoluwte of autodrukte?

Festivals organiseren in een natuurgebied dat daar niet op voorzien is, veroorzaakt in plaats van de autoluwte die het huidige college wenst, meer autodrukte en dus ook milieuvervuiling en verkeersoverlast op een plek die in principe gereserveerd is voor natuur. Dat festivals voor de hele omgeving geen pretje zijn wordt elk jaar duidelijker. Het bestuur van Zuidoost en GGA vinden kennelijk dat de pleziertjes van de festivalbezoekers (te weten de 5 d’s: decibels, dance, drank, drugs en een doppie) voorrang hebben. De bewoners moeten dit maar voor lief nemen. Omdat festivals de neiging hebben elk jaar groter te worden neemt de overlast navenant toe.

Er zijn voor de festivals Amsterdam Open Air en Guilty Pleasure (die zijn ‘schuld'bewustzijn met verve etaleert) verkeersbesluiten bekendgemaakt die steeds driester worden en meer overlast veroorzaken in de hele buurt. De politie heeft de verkeersregeling overgdragen aan de private verkeersregelaars van de festivalorganisatoren. Vorig jaar werden die jongens aangetrokken uit Rotterdam; die hadden dus geen idee hoe de verkeerssituatie hier is. De maintenering is in handen van particuliere handhavers.

Pasted Graphic

Staatscourant: “Verkeersbesluit Amsterdam Open air 2019

Overwegende dat: ...
Voor de bezoekers met motorvoertuigen van het festival parkeervoorzieningen op de weilanden naast Boerderij Langerlust (Provincialeweg 24, 1108 AB Amsterdam-Zuidoost) ingericht worden,
kosten parkeren €20 ter behoeve van organisatie Amsterdam Open Air;
Dit is opgenomen in het Verkeersplan Amsterdam Open Air 2019 dat onderdeel uitmaakt van de vergunning voor het festival;
Het dag kampeerterrein aan de Driemondweg, langs de zuidoever van de Gaasperplas, zal worden ingezet als back-up parkeerterrein mocht dat nodig zijn;
Een parkeerverbod voor de duur van het evenement wordt ingesteld op de Driemondweg vanaf de Provincialeweg tot en met Waternet
(Driemondweg 21, 1108 AJ Amsterdam Zuidoost);
Om parkeerproblemen in de woonwijken en de omgeving van het festival te voorkomen;
De afslagen Loenendreef [4], Leusdenhof [2], Leksmondhof [3] en Leerdamhof [1] aan de Langbroekdreef voor doorgaand verkeer afgesloten worden.
De afslagen Klieveringweg [21] en Kemangiestraat [20] aan de Kromwijkdreef voor doorgaand verkeer afgesloten worden.

Verkeersmaatregelen
De politie heeft de bevoegdheid om onder omstandigheden gedurende maximaal drie uur een afzetting te plaatsen (Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer art. 38). Voor iedere afzetting, die langer duurt dan drie uur, is een tijdelijk verkeersbesluit vereist. Omdat genoemde verkeersbesluit langer duurt dan 3 uur, wordt dit verkeersbesluit genomen in overeenstemming met de organisator van het festival Amsterdam Open Air B.V..
Dit om parkeerproblemen in de wijken en verkeersopstoppingen in de omgeving van het festival te voorkomen.

Afzetting
Op zaterdag 1 juni 2019 en zondag 2 juni 2019 van 11.00 uur tot 19.00 uur de afslagen aan de Kromwijkdreef naar Klieverinkweg en de Kemangiestraat en de afslagen aan de Langbroekdreef te weten Loenendreef, Leusdenhof, Leksmondhof en Leerdamhof indien nodig, doch niet langer dan noodzakelijk, afgesloten voor doorgaand verkeer.
De afzettingen worden gerealiseerd door Traffic Support. Ook voeren zij de controle uit op het toelaten van bewoners en hun bezoekers.

Doorgang bewoners
Bewoners van de bovengenoemde wijken worden doorgelaten op vertoon van hun legitimatie samen met de (wijk gebonden) bewonersbrief of een bewijs dat deze woonachtig is in de wijk (zoals huurovereenkomst of recent bankafschrift). Hierover worden zij geïnformeerd door een bewonersbrief. Dit wordt verzorgd door de organisator van het festival in overleg met en onder controle van de Gemeente Amsterdam.

Besluit
Op grond van vorenstaande overwegingen besluit het dagelijks bestuur van de Bestuurscommissie Zuidoost om:
Door het plaatsen van het verkeersbord C1 [gesloten in beide richtingen voor voertuigen ..., met uitzondering van bewoners en hun bezoekers, de volgende kruisingen, parkeerterrein of wegvakken af te sluiten voor verkeer; I. Afslagen aan de Langbroekdreef te zijn Loenendreef (4), Leusdenhof (2), Leksmondhof (3) en Leerdamhof (1).
II. Kromwijkdreef naar Klieverinkweg (21) en de Kemangiestraat (20).
III. Parkeerplaats van de Gaasper Camping aan de Loosdrechtdreef ter hoogte van nummer 7, behalve voor bezoekers Gaasper Camping, Kampeerders Gaasper Camping, taxi’s en bezoekers die gebruik maken van de Kiss & Ride (10).
IV. Een keerlus (22) instellen bij de manege aan de Loosdrechtdreef ter hoogte van nummer 9, om verkeersopstopping te voorkomen.

Genoemde verkeersmaatregelen worden ingesteld door Traffic Support op zaterdag 1 juni 2019 en zondag 2 juni 2019 van 11.00 uur tot 19.00 alleen indien noodzakelijk, en niet langer dan strikt noodzakelijk. De afzettingen worden uitgevoerd en bemand door gecertificeerde verkeersregelaars van Traffic Support conform het Verkeersplan Amsterdam Open Air 2019.

Ik hoop dat de omwonenden hiermee enig inzicht gekregen hebben in hoe zij en hun bezoekers hun woningen gedurende de genoemde tijd nog kunnen bereiken. Legitimatie verplicht!!!
Klik op onderstaande plattegrond voor een vergroting.

clips 5056

U kunt vanzelfsprekend nog binnen zes weken na 21 maart 2019 een bezwaar indienen tegen dit besluit of een voorlopige voorziening aanvragen om het festival voorlopig tegen te houden. Zie daarvoor de bovenstaande link van de Staatscourant.

Staatscourant: "Verkeersbesluit Guilty Pleasure Festival 2019, Gaasperplas Zuid, Amsterdam Zuidoost

Overwegende dat:
Voor de bezoekers met motorvoertuigen van het evenement parkeervoorzieningen aan de Valburgdreef 1001 zijn ;
1. Indien het parkeerterrein aan de Valburgdreef niet voldoende voorziet worden automobilisten doorverwezen naar Parkeerterrein Renooiplein , Garage Reewijkplein, Weiland naast boerderij Langerlust of de parkeerplaatsen ter hoogte van de Woudrichemstraat (Dumont school);
2. De Driemondweg vanaf Boerderij Langerlust (Driemondweg 24) richting Ballorig (Valburgdreef 1001), op zaterdag 27 juli en zondag 28 juli 2019 tussen 06:00 uur en 24:00 uur middels verkeersbord C1 [gesloten in beide richtingen voor voertuigen, ruiters en geleiders van rij- of trekdieren of vee] wordt afgesloten voor bezoekers van het evenement Guilty Pleasure 2019 en alleen toegankelijk zal zijn voor nood en hulpdiensten, de crew, leveranciers van het festival, medewerkers en of bezoekers van Boerderij Langerlust, Stadsdeel Werf en Waterleidingbedrijf;
3. Om de verkeersveiligheid en doorstroming van auto’s te waarborgen er een parkeerverbodzone wordt ingesteld aan beide zijde van de Driemondweg;
4. Om parkeerproblemen te voorkomen op 27 en 28 juli 2019 de toegangswegen naar de Lambert Rimastraat en Jacob Krusestraat worden afgesloten voor festival bezoekers;
5. De uitvoering wordt geregeld door gecertificeerde verkeersregelaars.

Doorgang bewoners
Bewoners van de bovengenoemde wijk worden doorgelaten door hun postcode en huisnummer te noemen en bij voorkeur een poststuk te tonen met hun adres erop. Hierover worden zij geïnformeerd door een bewonersbrief. Dit wordt verzorgd door de organisator van het festival in overleg met en onder controle van de gemeente Amsterdam.

Besluit
Door het plaatsen van het verkeersbord C1 ... de volgende kruisingen, parkeerterrein of wegvakken af te sluiten voor verkeer; 
I. Afslagen aan de Valburgdreef naar de Lambert Rimastraat en Jacob Krusestraat behalve voor bewoners en of hun bezoekers
II. Driemondweg vanaf Boerderij Langerlust (Driemondweg 24) richting Ballorig (Valburgdreef 1001), behalve voor medewerkers en of bezoekers van Boerderij Langerlust, Stadsdeel Werf en Waterleidingbedrijf.
Tevens:
III. Door het verkeerbord E01zb [parkeerverbodzone begin] (2x) aan het begin van de Driemondweg vanaf de Provincialeweg te plaatsen conform bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990.
IV. Door het verkeerbord E01ze [parkeerverbodzone einde] (2x) aan het einde van de Driemondweg naar de Provincialeweg te plaatsen conform bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990.

Genoemde verkeersmaatregelen onder I en II worden ingesteld door gecertificeerde verkeerregelaars op zaterdag 27 juli 2019 en zondag 28 juli 2019 van 06.00 uur tot 24.00 uur alleen indien noodzakelijk, en niet langer dan strikt noodzakelijk. De afzettingen worden uitgevoerd en bemand door gecertificeerde verkeersregelaars conform het Mobiliteitsplan Guilty Pleasure 2019.

Ook hiertegen kunt u bezwaar indienen of een voorlopige voorziening aanvragen. Zie link naar de Staatscourant. Klik op onderstaande plattegrond voor vergroting.

clips 5060

De organisatoren van Guilty Pleasure hebben al meer slingers, meer opblaaskrokodillen, meer gekkigheid, MEER ALLES beloofd!

Ik neem aan dat je voor het betreden van het festivalterrein geen legitimatie nodig hebt. Bewoners die hun eigen straat in willen, moeten die wel tonen. En alles gereguleerd door de private gezagsdragers van de festivalorganisatoren. Met of zonder opblaashonden?

© Natuurbescherming ZO 2015