Bekendmakingen en kennisgevingen

De bekendmakingen en kennisgevingen van de gemeente en het stadsdeel zijn weer op een andere plek op het internet gezet. Dat gebeurt zowat elke maand dat links aangepast moeten worden. Dat maakt het voor burgers veel moeilijker om bekendmakingen op te zoeken.

Momenteel is het het beste om de bekendmakingen hier op te zoeken:
https://www.amsterdam.nl/actueel/bekendmakingen/bekendmakingen/

Dat kan ook via de kaart:
https://www.amsterdam.nl/actueel/bekendmakingen/bekendmakingen/bekendmakingen-kaart/

Via de abonnementsdienst is ook dit nog niet doorgegeven:

Amsterdam: "Driemondweg, t.h.v. de kruising tussen de Driemondweg, de nieuwe voetgangersbrug en het fietspad dat vanaf de N236 komt, 1108 AJ: aanvraag omgevingsvergunning voor het aanleggen van een verkeersdrempel in de Driemondweg ter plaatse van de voetgangersbrug, dit om een normale afrit te kunnen realiseren, datum ontvangst 23-06-2016;

Dossiernummer 2419269

Dit is een kennisgeving. In een latere fase van de procedure kunt u een zienswijze indienen, of bezwaar maken. Bij een reguliere procedure geldt, dat een belanghebbende binnen 6 weken schriftelijk bezwaar kan indienen, nadat het besluit kenbaar is gemaakt aan de aanvrager. Bij een uitgebreide procedure kunnen zienswijzen worden ingediend, vanaf het moment dat een ontwerpbeschikking is gepubliceerd.

Indien u nog vragen heeft, neem dan telefonisch contact op met de gemeente Amsterdam via telefoonnummer 14020."

Als ik het goed begrepen heb dan is die drempel bedoeld om het voor fietsers en voetgangers veiliger te maken op de Driemondweg.

shots 2698

Onderstaande bekendmaking is nog niet via de abonnementsdienst van de gemeente bekendgemaakt. [Update: het bericht was nog maar net op deze website geplaatst of het bericht kwam ook via deze weg binnen.]
Lees daarom het hele bericht via de link hieronder. In elk gaval zou het stadsdeel alle omwonenden, in het bijzonder die van Gein 3, hierover nader moeten informeren in een (begrijpelijke) bewonersbrief.

Bekendmakingen: “Overwegende dat

- De Driemondweg op 13 en 14 augustus 2016 tussen 10:00 uur en 24:00 uur wordt afgesloten voor bezoekers van het evenement Gaasper Pleasure 2016 en alleen toegankelijk zal zijn voor nood en hulpdiensten, de crew, leveranciers van het festival, medewerkers en of bezoekers van Boerderij Langerlust, Stadsdeel Werf en Waterleidingbedrijf;
- De afzetting wordt geplaatst bij de parkeerplaatsen van boerderij Langerlust middels verkeersbord C1 [gesloten in beide richtingen voor voertuigen, ruiters en geleiders van rij- of trekdieren of vee];
...
Om parkeerproblemen te voorkomen op zondag 14 augustus 2016 de toegangswegen naar de Lambert Rimastraat en Jacob Krusestraat worden afgesloten voor festival bezoekers;
Op zaterdag 13 augustus en zondag 14 augustus 2016 van 10:00 uur tot 24:00 uur de afslag aan de Provincialeweg naar Driemondweg, indien nodig - doch niet langer dan noodzakelijk - afgesloten voor doorgaand verkeer.
Op zondag 14 augustus 2016 worden er meer bezoekers van Gaasper Pleasure verwacht die met de auto naar het festival komen. Om parkeeroverlast in de omgeving te voorkomen worden de afslagen naar de Lambert Rimastraat en Jacob Krusestraat afgesloten voor festival bezoekers.

De afzettingen worden gerealiseerd door een gecertificeerde verkeersregelaars. Ook voeren zij de controle uit op het toelaten van bewoners en hun bezoekers aan de wijk en medewerkers en bezoekers van Boerderij Langerlust, Stadsdeel Werf en Waternet.

Besluit:

Op grond van vorenstaande overwegingen besluit het dagelijks bestuur van de Bestuurscommissie Zuidoost om:

Door het plaatsen van het verkeersbord C1 [gesloten in beide richtingen voor voertuigen, ruiters en geleiders van rij- of trekdieren of vee], conform bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990, in combinatie met rood-wit retro-reflecterende hekwerken (model BM14), met uitzondering van bewoners en bezoekers of medewerkers Langerlust, Waternet en Gemeentewerf . De volgende kruisingen, parkeerterrein of wegvakken af te sluiten voor verkeer;

I. Afslagen aan de Valburgdreef naar de Lambert Rimastraat en Jacob Krusestraat
II. Driemondweg, behalve voor medewerkers en of bezoekers van Boerderij Langerlust, Stadsdeel Werf en Waterleidingbedrijf.

III. Het instellen van een parkeerverbod aan beide zijden op de Driemondweg door het plaatsen van de verkeersbord E1 [parkeerverbod] conform bijlage I van het Reglement Verkeersregels en verkeerstekens 1990.

Genoemde verkeersmaatregelen worden ingesteld door gecertificeerde verkeerregelaars op zaterdag 13 augustus en zondag 14 augustus 2016 van 10.00 uur tot 24.00 uur alleen indien noodzakelijk, en niet langer dan strikt noodzakelijk. De afzettingen worden uitgevoerd en bemand door gecertificeerde verkeersregelaars conform het Mobiliteitsplan Gaasper Pleasure 2016.

Opvallend hierbij is dat noch de evenementenvergunning noch de omgevingsvergunning al zijn verleend voor GaasperPleasure en Guilty Pleasure. Het zijn mogelijk ook twee verschillende evenementen georganiseerd door twee verschillende bedrijven, die als één evenement gepresenteerd worden. Het gaat hier dus om onderverhuur van het terrein door de organisatoren van GaasperPleasure aan die van Guilty Pleasure. De vraag is of dit juridisch kan en mag. En of GGA hiervoor twee contracten heeft opgesteld. Dit ga ik even opzoeken.

© Natuurbescherming ZO 2015