Gesprek met Dalgliesh

BVNellestein: “Gesprek voorzitter Bestuurscommissie ZO en ambtenaren met Stichting Natuurbescherming ZO

Op verzoek van de stichting is commissie Gaasperplaspark van Bewonersvereniging Nellestein daarbij ook aangeschoven. 12 juli 2016

Het betrof een informeel gesprek. Ter voorbereiding heeft de commissie Gaasperplas een aantal vragen opgesteld die aan alle deelnemers uitgedeeld zijn samen met een stuk van de Stichting. BC voorzitter zegde toe de stukken goed te zullen lezen en zo mogelijk antwoorden te zullen geven. 

Voor een verslag: gesprek met voorzitter Dalgliesh.

Met betrekking tot het opnieuw opstellen van evenementen locatie profielen, noodzakelijk door nieuw evenementenbeleid gemeente Amsterdam (raadsvergadering 13/14 juli 2016) werd het volgende gezegd: 

Er wordt nu door verschillende mensen (evenementen organisaties?, geen bewoners in ieder geval)  aan gewerkt om ze op te stellen en in september is er een stedelijk inspraak moment. Voor ZO zijn er veel uitzonderingen. Ook de wens evenementen vanuit het centrum meer naar de randen van de stad te verplaatsen zal invloed hebben. 

Ik ga nog proberen meer of er iets meer transparantie over dit traject te verkrijgen is en hoe dat stedelijk inspraak moment er uit gaat zien. 

Ondertussen wordt de opvatting van wat als 1 groot evenement gezien wordt in ZO langzaam duidelijker: twee organisaties (1 vraagt vergunning voor 2 dagen) aan die op dezelfde locatie op een verschillende dagen een evenement organiseren = 1 evenement. Een organisatie die op 2 locaties op een verschillend aantal dagen evenementen organiseert is ook 1 evenement  (Open Air 2 dagen en Open Air camping 3 dagen en nachten). 4 weekenden + een aantal vrijdagen op gedeeltelijk zelfde locatie + 1 evenement (Kwaku). Groot is > 2000 bezoekers. (Open Air heeft 10 podia met > 2000 bezoekers, 1 evenement ?!)

Denkbaar dus dat 1 organisatie een vergunning aanvraagt om op meerdere locatie verschillenden programma's organiseert ( of door andere organisatie laat organiseren), op verschillende tijdstippen en verschillend in duur en dan toch 1 evenement? Een keten met filialen waarbij alleen de keten de vergunning aanvraagt en als 1 evenement telt?

Het ziet er naar uit dat de parken en groengebieden verder vertrapt zullen blijven worden....

terwijl de feest organisaties nu al moord en brand schreeuwen dat ze slachtoffer worden van dit beleid en het verzet van enkele omwonenden.

Zie: De nachtbrakers van de festivalindustrie 

Flora te Riet, 13 juli 2016"

© Natuurbescherming ZO 2015