Blog

Juggernauts in het Gaasperpark

In opdracht van de Moloch Amsterdam Open Air, de Alfa en de Omega van de Extinction Entertainment Moguls, en zijn gemeentelijke satraap denderen de Juggernauts weer het Gaasperpark in.
Wegens de droogte de voorbije maanden zijn de rietorchissen wat later dit jaar. Ze komen net uit. Als er niet te dicht bij de oevers gemaaid wordt en de fietsen- en brommerstalling de oeverstrook niet bezet, dan redden ze het misschien wel. 

Gevlekte rietorchis

rietorchis

Juggernauts

juggernaut 2
juggernaut 1

Gisteren gefilmd, een Poelkikker of een Groene kikker
op de natuurvriendelijke oever, nu naast de ‘Boneyard’ van AOA!

Poelkikker

Milieubescherming

Hof van Justitie van de Europese Unie

Ode aan de fauna en flora

Het Gaasperpark is er voor de fauna en flora, en wij mogen blij zijn dat we dit kunnen meemaken. Het NNN rond de Gaasperplas is een evenement op zichzelf. Elke dag anders, elke dag nieuw.

Guilty Pleasure besluit uitgesteld

Amsterdam: "Verlenging beslistermijn omgevingsvergunning thv Driemondweg 25 1108AJ Amsterdam

Adres: Driemondweg 25 1108AJ Amsterdam
Omschrijving: het handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening t.b.v. festival Guilty Pleasure 2022 in het Gaasperpark Zuidoostoever op 9 en 10 juli 2022
Verzonden naar aanvrager op: 11-05-2022
Zaaknummer: Z2022-ZO000238
OLO nummer: 6712193
Door dit besluit is de beslistermijn met 6 weken verlengd.

Kaartjes die zijn gekocht in 2020 en 2021 zijn nog geldig. Dat kan betekenen dat er veel meer bezoekers dan in vorige jaren aanwezig zouden zijn. Of dat verantwoord is is zeer de vraag. De voorbereiding en de veiligheid kunnen in deze tijd makkelijk in het gedrang komen.
Ik kan me voorstellen dat ook politie, brandweer, ehbo en  ambtenarij die nog steeds te maken hebben met veel ziekte onder het personeel, overbelast raken door drie grote evenementen in de zomer in Zuidoost.
Kwakoe komt daar ook nog bij.

Brood en spelen

Jules de Corte - Het Volk wil Brood en Spelen

Het brood zal wel flink duurder worden, zodat we misschien wel cake zullen moeten eten, maar de burgemeester zorgt in elk geval voor Spelen.
In Amsterdam geldt vooralsnog vooral Bloot en Spelen.

© Natuurbescherming ZO 2015