Commerciële gebruikers van parken

shots 2717

NOSIn het Amsterdamse Vondelpark wordt van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat gesport, vaak in klasjes. Verslaggever Marleen de Rooy gebruikt het park zelf voor bootcamps en krijgt het niet alleen warm van de oefeningen…”

Haha. Belangenverstrengeling bij journalisten? Of journalisten die zo verblind en ingepakt zijn dat ze zelf niet door hebben dat het eigenlijke item van hun berichtgeving zou moeten zijn: de commercialisering van openbare voorzieningen. Aangezien de NOS een staatsmedium is, is dit niet verwonderlijk. Journalisten stiefelen gewoon hun neoliberale neus achterna. Ze maken zelfs nog wat extra reclame voor hun buitencurriculaire activiteiten. Dat kan je een paar gratis lessen opleveren of nog iets leukers waar verslaggevers het warm van krijgen...

Als commerciële bootcamps en sportclubs actief gebruik maken van openbare voorzieningen en voor hun lessen en begeleiding geld vragen dan zou de gemeente ook moeten eisen dat die bootcamp- en sportclubeigenaars betalen voor het gebruik van de openbare voorzieningen. Anders lopen parkbezoekers de kans om geen gebruik meer te kunnen maken van de banken die in gebruik zijn door de sportievelingen. Zelfs de kindertoestellen, trappen en bankjes worden in beslag genomen.

The bootcamp club

Dildo Sport, pardon Delda Sport

En pas op, het heet niet meer rennen, maar runnen, net als in ‘een bedrijf runnen’. Lovet u ook zo working out in een bootcamp? Fuck dan a duck in het Vondelpark. Kickboxers kunnen bijvoorbeeld ook gaan oefenen in het park … op wandelende burgers. Ook terroristen doen het in openlucht. It’s the future, ’t is de vooruitgang, mevrouwtje.

© Natuurbescherming ZO 2015