Besluit op bezwaar AOA 2015

Eindelijk na meer dan een jaar heeft het stadsdeelbestuur een besluit op bezwaar ondertekend en toegestuurd aan de bezwaarmakers tegen Amsterdam Open Air 2015. Dat is rijkelijk laat. Het besluit op bezwaar voor 2014 kwam pas een aantal weken geleden. Dat is nog erger.

“Tegen dit besluit kan de belanghebbende op grond van artikel 8:1 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb), een gemotiveerd beroepschrift indienen binnen zes weken na de dag van de bekendmaking. Het beroepschrift kan worden ingediend bij de rechtbank Amsterddm, sector bestuursrecht, Postbus 75850, 1070 AW Amsterdam. Voor het indienen van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd.”

De dag van bekendmaking is 20 juli 2016. Op zeer cynische wijze maar helemaal volgens de regels heeft de stadsdeelsecretaris eraan toegevoegd: “Tevens kan de belanghebbende, die een beroepschrift heeft ingediend, en die meent een spoedeisend belang te hebben, aan de voorzieningenrechter verzoeken een voorlopige voorziening te treffen.”

Van spoedeisend belang is geen sprake meer, want het evenement vond dank zij de langdurige belemmering van de beroepsprocedure door het stadsdeelbestuur al plaats in 2015. Een voorlopige voorziening had zelfs op het moment van verlening van de omgevingsvergunning geen zin meer. Op deze wijze is het stadsdeel al een aantal jaren bezig om de juridische beroepsprocedures uit te hollen. Dit kun je zonder meer onbehoorlijk bestuur noemen.

Alle bezwaarmakers kunnen (nu pas) in beroep gaan tegen dit besluit. Omdat de meeste omwonenden ook bezwaar zullen hebben ingediend tegen het evenement dit jaar, is het aan te raden om tegen dit besluit over 2015 in beroep te gaan en in uw beroepschrift te vermelden dat u de rechtbank verzoekt om deze zaak over 2015 toe te voegen aan uw komende beroep voor 2016.

U krijgt op dit weblog binnenkort meer informatie hierover. Wie geen besluit heeft ontvangen, en wel een bezwaar heeft ingediend, laat dit even weten via de contactmodule rechts op deze pagina.

© Natuurbescherming ZO 2015